Banes Motor České Budějovice
08.12.2008,

Reportáž ze zápasu: Pardubice – České Budějovice 2:1

Motor České Budějovice

Utkání 27. kola juniorské extraligy nabídlo velmi zajímavý hokej se spoustou šancí na obou stranách. Nebezpečnější v útoku byli po většinu utkání domácí, kteří dokázali otočit nepříznivě vyvíjející se duel.

Více šancí v první třetině však měli Jihočeši, kteří měli v její polovině dvě výhody přesilových her. Vyloučení Denise Kindla a Marka Drtiny sice nevyužili, v následném tlaku se přesto radovali z vedení.

Do nepřehledné situace před bránou od modré pálil českobudějovický Bohumil Jank, ten prostřelil všechny včetně gólmana Landsmana, jemuž kotouč propadl mezi betony – 0:1.

Domácí se po inkasované brance osmělili, vyráželi k nebezpečným výpadům do obrany Jihočechů. Žádný z nich však neskončil brankou, přestože Ugo Dobiáš v předposlední minutě velice nebezpečně zakončoval. V samém závěru byl za podražení vyloučen českobudějovický Miloslav Jáchym.


Přesilovku využily Pardubice spěšně hned v úvodu prostředního dějství. Rychlý brejk dvou na jednoho zakončil Filip Stoklasa vtipnou střelou pod lapačku gólmana Hrubce – 1:1.

O chvíli později se Východočeši radovali z vedení. Protiútok zakončil Tomáš Kaut zajímavým gólovým pokusem, který donutil Českobudějovické vystřídat brankáře, když se mezi tři tyče postavil Tomáš Klestil – 2:1.

Jihočeši se rozhodně nevzdávali. Ostatně chvílemi dostávaly České Budějovice svého soupeře pod nebezpečný tlak. Jindy byly zase nebezpečnější Pardubice. Každopádně se divák nenudil, sledoval zajímavý hokej se spoustou ostrých, ale férových zákroků. Největší šanci Pardubic měl Jan Buchtele ve 35. minutě, když ze zajímavé šance před bránou netrefil bekhendem poloodkrytou branku.


Ve třetím dějství hosté přidali do útočení, Pardubice se soustředily na důraznou obranu, ve které čněl spolehlivý Filip Landsman. V 49. minutě se mu podařilo zneškodnit nebezpečný nájezd Stanislava Polodny, o pět minut později se zaskvěl proti střele Ondřeje Ťoupala.

Hosté vystupňovali svůj tlak v samotném závěru, domácí jim však obětavou hrou nic nedarovali. Pardubice se ubránily i o power play vylepšené přesilovce šest na čtyři po vyloučení Ladislava Havlíka za zdržování hry.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....