Banes Motor České Budějovice
21.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Olomouc 0:4

Motor České Budějovice
Utkání začalo v pomalém tempu. První šanci měl hostující Frieb, jehož střela se otřela o jednoho z domácích obránců, Hrubec jí ale stačil chytit. V 6. minutě střílel od modré tahem domácí obránce Jank, Slovák ale jeho střelu dobře viděl a chytil jí do lapačky. V 7. minutě se při signalizovaném vyloučení hostů dostal do šance domácí Sumerauer, který ale střílel pouze do betonů Slováka. V 7. minutě se dostal do šance opět hostující Frieb, ale Hrubec byl na správném místě. V 17. minutě se dostal do šance hostující Venkrbec, ale na Hrubce nevyzrál. Hned o minutu později měli hosté největší šanci v první třetině, když z mezikruží pěkně střílel Dostál, Hrubec ale jeho střelu chytil. V první třetině byl k vidění lehce ospalý hokej, který diváky příliš nepobavil. Za malé množství šancí vypovídá i poměr střel po první třetině 6:13 pro hosty.

Do druhé třetiny hosté nastoupili rozhodně odhodlaněji než domácí. Během prvním minut sevřeli domácí před brankou a několikrát zahrozili. Domácí byli v obraně bezchybní a tak se na první gól stále čekalo. Nejblíže k němu měl domácí Polodna, který jel sám na brankáře Slováka, ale jeho střela skončila na tyči. Za pět minut měl opět Polodna další velkou šanci, ale jeho střelu ukryl brankář Slovák v lapačce. Domácí nedokázali skórovat a tak udeřili hosté. Lukáš Luňák dostal přihrávku mezi kruhy a prostřelil brankáře Hrubce pod lapačku. Další velkou šanci měl domácí Roman Horák, který se uvolnil přes obránce u mantinelu a jel sám na brankáře Slováka, ale nezakončil dobře a puk se odrazil od brankáře mimo branku. Ve 37. minutě se podařilo hostům využít přesilovu hru. Aleš Frieb vystřelil z vrcholu kruhů a opět našel místo pod lapačkou domácího brankáře. Hostům to stále nebylo dost a v poslední minutě se jim podařilo dát ještě jednu branku. Luňák si krásně vytáhl z branky brankáře Hrubce a přihrál na volného Viktora Coufala a ten neměl problém trefit puk do odkryté branky. Hosté byli ve druhé třetině efektivnější a dokázali využít své šance, zatímco domácí ne. Poměr střel ve druhé třetině 12:12.


Ve třetí třetině pokračovali hosté ve své aktivitě. V 46. minutě měl po chybě domácí obrany šanci Frieb. S jeho střelou si ale Hrubec dokázal poradit. O minutu později měli první šanci ve třetí třetině i domácí, když z prostoru mezi kruhy střílel Ťoupal, ale jen do lapačky Slováka. V čase 47:11 se hosté dočkali své poslední branky, když z mezikruží střílel Matouš Venkrbec a pojistil tak svému týmu vedení. Hned v další minutě jeli domácí dva na jednoho. Horák přihrál Ježkovi, jehož střelu gólman hostí vytěsnil a poté Horák nedokázal zpoza branky zasunout puk do sítě. V 53. minutě se dostal do šance Ťoupal, vystřelil bekhendem, ale Slovák jeho střelu vyrazil. V 56. minutě měl pak velkou šanci hostující Luňák, který dostal přesnou přihrávku a střílel z první, Hrubec jeho střelu s problémy chytil. Poté už se zápas spíše jen dohrával, domácí nedokázali využít žádnou ze svých šancí a tak neměli šanci na úspěch.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, trenér HC České Budějovice: Dnes jsem naše hráče nepoznával. Svoji hrou jsme soupeři tři body darovali. Pustili jsme je do herní pohody a my jsme byli všude pozdě. Hráli jsme bez důrazu.

Kamil Přecechtěl, trenér HC Mora Olomouc: Myslím si, že jsme z naší strany odehráli velice podařené utkání. V defenzívě jsme hráli velice zodpovědně, udělali jsme minimum chyb a zbytečně jsme nefaulovali. Výborně nám zachytal brankář. Prosadili jsme se pěknou kombinační hrou a zaslouženě jsme vyhráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....