Banes Motor České Budějovice
11.10.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třinec 3:2

Motor České Budějovice

1. třetina

První třetina byla vyrovnaná, na obou stranách nebylo příliš šancí. Nejvíce vzruchu bylo při častých přesilových hrách. Hlavně domácí dokázali hosty zavřít v jejich třetině a protáhnou brankáře Bošku. Vše podstatné se událo až ke konci třetiny. Hlavní rozhodčí nenechal hře volný průběh a velmi často vylučoval. To nevydržel hostující trenér Kopřiva. Nejprve za to bylo napomenutí za hráčskou lavici a nakonec i vyloučení ve hře. To znamenalo pro domácí převelice dlouhou přesilovou hru 5 na 3. Ti sevřeli třinecké hráče před jejich brankářem a pálili na branku jako o život. Nakonec se jim povedlo přeci jen dát gól. Nejprve Rezek trefil tyč a odražený puk dopravil do odkryté branky Stanislav Dietz. Nervózní první třetina skončila vítězstvím domácích 1:0.

2. třetina

Druhá třetina byla ve znamení častého vylučování hráčů. Nejprve hráli více přesilovek domácí a dokázali si proto vytvářet více příležitostí. Pak si rozhodčí řekl, že i hosté mohou hrát přesilovky a začal častěji vylučovat domácí. Pak se aktivity chopili hosté a vytvořili si i pěkně šance. Ve 34. minutě byl ve velké šanci před Hrubce Mičulka, ale domácí brankář byl připraven. Pak měli hosté přesilovku 5 na 3, ale nic velkého nevymysleli. Pak se dočkali ještě jedné velké šance, když se před Hrubcem zjevil Hegyi, ale opět narazil na připraveného brankáře domácích a stav se tak během druhé třetiny nezměnil. Třetina se dohrávala opět s jedním hráčem na trestné lavici.

3. třetina

Třetí třetina přinesla nejmenší počet vyloučených a největší počet branek. Jen co si hráči zvykli na to, že mohou hrít v plném počtu, předváděli hned lepší hokej s mnoha příležitostmi na obou stranách. Přeci jen o trochu lepší byli domácí. Ve 47. minutě měli výhodu přesilové hry a sevřeli Třinec v pásmu. Obránce domácích tvrdě vystřelil, branku netrefil a puk se vydal po mentinelu směrem k domácí brance a za ním se rozjel nejrychleji hostující Lukáš Mičulka. K puku měk přeci jen blíže brankář Hrubec a také se za ním vydal a v pohodě se hu zmocnil. Pak přišel zkrat, když puk přihrál přesně na hokejku Mičulky a ten určitě nikdy nedal lehčí gól. Navíc to vše ve vlastním oslabení. To domácími trochu zamávalo. Za další tři minuty udělal chybu i hostující brankář. Od červené čáry prudce vystřelil Stanislav Dietz a puk propadl mezi betony brankáře Bošky a pomalu doklouzal do branky. Hosté z odpovědí nečekali dlouho za minutu a půl byloopět vyrovnáno. Brankáře Hrubce prostřelil Filip Palička. Domácí chtěli získat všechny body a tak přidali a mohli se ještě jednou radovat. V 54. minutě se po pěkných akcích před brankou hostů prosadil střelecky i Stanislav Polodna a stanovuil stav utkání na 3:2. Hosté se sice nevzdali a bojovali skutečně až do konce. V poslední minutě ještě zastavil brankář Hrubec puk téměř na brankové čáře.
Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, trenér HC, Č. Budějovice: Byl to zatím herně nejlepší soupeř co tady hrál. Chtěli hrát hokej. Opět velké množství vyloučených hráčů a musíme se na to zaměřit. Hlavně, že se nám povedlo dotáhnout zápas do vítězného konce. Do poslední chvíle bylo o co hrát.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....