Banes Motor České Budějovice
03.10.2008,

Reportáž ze zápasu: Olomouc – České Budějovice 3:2sn

Motor České Budějovice

Od úvodu se hrálo vyrovnané utkání. Příliš šancí k vidění nebylo. Tu nejvážnější měl v přesilové hře domácí Dostál, ale poloprázdnou bránu dezorientovaného gólmana Jihočechů Klestila netrefil. Na první gól se čekalo až do sedmnácté minuty. Ve chvíli, kdy naskakoval na led vyloučený olomoucký hráč, propasíroval z bezprostřední blízkosti puk pod betonem gólmana Slováka do sítě budějovický Bohumil Jank. Asistoval mu Feferle.

Na vyrovnání se nemuselo čekat dlouho. Hned o dvě minuty později totiž dokázala Mora potrestat dvojí vyloučení hráčů Budějovic. V přesilovce pěti proti třem nabil Venkrbec na modrou Martinu Janáčkovi, který trefil pravý horní růžek svatyně gólmana Klestila.

Druhá třetina příliš zajímavé podívané nepřinesla. Hra se sice přelévala ze strany na stranu, ovšem chyběly góly. Těch si hrstka diváků na olomouckém zimním stadionu nedočkala ani v několika přesilovkách. Jen osobní souboje se přiostřily, zvláště před oběma brankáři bývalo občas pořádné horko.

Další gól padl až ve třetí dvacetiminutovce. Schneider našel před brankou Olomouce Marka Vaniše, kterým pohotovým obloučkem přehodil Slováka – 1:2. V jednapadesáté minutě mohl zvýšit opět Vaniš, ale na poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu domácí Krause. Mora mohla být ráda, že rozhodčí jen vylučoval a neodpískal trestné střílení.

Olomouc si vzala v závěru oddechový čas, který jí hodně pomohl. Čtyři minuty před vypršením základní hrací doby totiž Hanáci vyrovnali. V přesilové hře našel od pravého mantinelu Venkrbec najíždějícího Viktora Coufala, který po zemi zblízka zakončil. „Olomouc vstřelila branky v přesilovkách pět na tři a pět na čtyři. Dokázala toho prostě využít,“ našel příčinu inkasovaných gólů vedoucí jihočeského mužstva Jiří Šrámek. A protože další branka do třetí sirény nepadla, přišlo na řadu prodloužení.

V něm byly oba týmy opatrné a spoléhaly především na precizní defenzivní činnost. Minutu před koncem prodloužení mohl rozhodnout Jank. Jeho pumelice od modré však zazvonila jen o tyč Slovákovy branky. Na řadu se tedy dostaly samostatné nájezdy.

V těch byli nakonec úspěšnější domácí, rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii Matouš Venkrbec. Za Olomouc se ještě prosadil Rác, naopak Dostál a Janáček neproměnili. Za Budějovice se trefil jen Rezek. Schneider, Horák a Vráblík nedali. Jihočeši tedy vezou z Hané bod. „Myslím, že i za stavu 1:2 bylo vidět, že kluci věří v to, že utkání zvládnou. Nakonec se jim to podařilo otočit,“ byl spokojen kouč domácích Kamil Přecechtěl.

Ohlasy po zápasu

Kamil Přecechtěl (trenér HC Olomouc): Jsme určitě spokojení. Potvrdili jsme výkonnost, kterou jsme měli v posledních 14 dnech, a znovu jsme neprohráli. Je to pro nás důležité, mužstvo získává určité sebevědomí, věří si.

Jiří Šrámek (vedoucí mužstva HC Mountfield): Hodnotí se to těžko, když vás rozhodčí vylučuje a dostanete dva góly v oslabení. Olomouc vstřelila branky v přesilovkách pět na tři a pět na čtyři. Dokázala toho prostě využít. Pro nás to bylo velice těžké.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....