Banes Motor České Budějovice
26.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Šumperk 0:3

Motor České Budějovice

1. třetina

Nejaktivnějším hráčem co se týče zakončení byl v první třetině domácí Roman Horák. V 6. minutě z mezikruží, a ani později si, v tutové šanci, na Milana Vodičku nepřišel.
Jedenáctá minuta patřila Šumperku. Žalčík se nejdříve vyhnul domácím obráncům a jen nastřelil Klestila. Domácí brankář zasáhl perfektně i proti zakončení Měrky.
Na 0:1 skóroval po překrásné individuální akci Jan Přikryl. Ten se protáhl kolem českobudějovických obránců, špičkově provedl Klestilovi bekhendový blafák a zavěsil pod víko.
V první třetině pohyblivější Šumperští vytěžili z mála maximum a vedli.

2. třetina

Druhá dvacetiminutovka přinesla více šancí. Ježek ani Rezek za domácí neuspěli. 25. minuta a nájezd hostujícího Malého, ale Klestil zakončení vykryl.
Avšak v následující přesilovce se Šumperk dočkal zvýšení na 2:0. Střelu Šoustala dopravil do brány dorážkou Lukáš Žalčík

Přišla 30. minuta a třicetisekundová přesilovka Jihočechů 5 na 3, která resultovala jen v teč Jakuba Marka, která zamířila těsně mimo. A střeleckou nemohoucnost na domácí straně neprotrhl ani Jank, který orazítkoval tyč. Následoval obrovský tlak Jihočechů, Šumperk odolával jen s vypětím všech sil. Branková konstrukce mu pomohla ještě při zakončení Stejskala, které ještě přizvedl hostující obránce Havlík do břevna. Puky jako magnet přitahoval brankář Šumperka Vodička, jenž si připisoval jeden úspěšný zákrok za druhým.

3. třetina

Na svůj tlak z druhé dvacetiminutovky už ve třetím dějství domácí navázat nedokázali. Sice opět hráli s pukem daleko více než Šumperští, ale na skvěle uspářadanou obranu recept nenacházeli. Navíc v čase 42:14 se po nenápadné akci prosadil Martin Svoboda - 0:3. Ten vystřelil přes obránce Dietze a touš propadl Klestilovi do sítě. Klestil nejspíše nic neviděl a počastoval proto Dietze ne zrovna přátelským pohledem.

Českým Budějovicím brankový úspěch souzen nebyl. Šancí už si do konce utkání moc nevytvořily, neuspěl Rezek ani Stejskal. Mnoho vyslaných střel zblokovala těla bránících hostů, kteří si dnes za obrannou práci zasloužili metál. Naopak Jihočechům se v rozhodujících fázích zakončení nedařilo a prohráli proto 0:3.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek (trenér a vedoucí družstva HC ČB): Kluci možná Šumperk trochu podcenili. Začali jsme dobře, ale oni vstřelili branku. A každou třetinu jednu přidali, měli tři útoky a dali tři branky. Šance na góly tam u nás byly, ale měli jsme strašně málo přímých střel na bránu. Prohra nás mrzí. Z dnešního zápasu a dalšího utkání s Opavou jsme chtěli šest bodů.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....