Banes Motor České Budějovice
13.09.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vsetín 9:1

Motor České Budějovice

První třetina

České Budějovice vykročily za vítězstvím rázně a nenechaly nikoho pochybovat, kdo že byl v utkání papírovým favoritem. Od počátku byly aktivnější, lépe bruslily, kombinovaly. Vsetín chvíli statečně odolával, ale čtyřminutovka v rozmezí 7. a 11. minuty pro něj znamenala konec nadějí na dobrý výsledek v zápase.

Do gólového účtu zápasu zapsal první čárku Josef Rezek. Ten nijak prudkou střelou překonal Zavadila, kterému puk prošel pod ramenem a došoural se do brány- 1:0.
Zaváhání Zavadila, který špatně vyhodil puk podél mantinelu, potrestal zasunututím touše do opuštěné branky v 9. minutě Radim Heřman a zvýšil na 2:0.
Ale ještě v téže minutě přeci jen svitla pro hosty naděje, po rychlé akci zakončil Jakub Pořický suverénně pod Klestilovo břevno - 2:1.

O čtyřicet sekund později už to bylo opět o dvě branky. Marek Vaniš vyhrál vhazování přesně na hůl Petera Schneidera, který přesnou střelou našel odkryté místečko u tyče- 3:1.
Za další minutu už svítil na kostce nad ledem stav 4:1, když Zavadila překonal Jakub Marek a vyhnal hostujícího gólmana z brány. Za Vsetín mohl snížit Červenka, ale puk si zamířil po zásahu jednoho z domácích obránců těsně mimo.

Druhá třetina

Druhá dvacetiminutovka se odehrála kompletně v režii Budějovických. Ti prvních pět minut skoro neopustili útočné pásmo. Tlak rezultoval v branku Romana Horáka, který upravoval na 5:1.
Perfektní práci odvedl v oslabení ve 33. minutě Radek Seidl. Ten nejpve obětavě skočil do střely a následně se dostal do úniku, který zakončil mazáckým zakončením mezi nohy Hromady. Do sbírky tak Jihočechům chyběl už jen gól z přesilovky.
A i ten se jim nakonec podařilo vstřelit. Petr Zich dával na teč před bránu Radimu Heřmanovi, který usměrnil touš mezi betony Hromady- 7:1.

Třetí třetina

Ve třetí třetině se již domácí zpočátku nikam nehrnuli. Vsetín se i přes nepříznivý stav sympaticky snažil a odměnou mu mohla být branka z hole Červenky. Ten se po příhře Valigury ocitl zcela sám před Klestilem. Na muže v masce si však nepřišel.
Poté už vše zajelo zpět do vyjetých kolejí a Hromada se musel v bráně hostů činit.
Na 8:1 zvyšoval po závaru David Feferle. Devátou branku svého týmu vsítil v přesilové hře Stanislav Polodna.
Pak už se čekalo jen na to, zda Budějovice dosáhnou "desítky". Zásluhou Hromady se tomu tak nestalo, brankář hostů si připsal parádní zákroky například proti Makovskému či Ťoupalovi.Jasný průběh, jasný výsledek. České Budějovice porazily Vsetín 9:1.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, trenér Hc Č.B: Utkání se rozhodlo již v první třetině, kdy jsme dali čtyři branky a dostali po vlastní chybě jen jeden. Hráči si pak utkání užívali, pěkně kombinovali a s chutí si zastříleli. Soupeř se již nezmohl na nic.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....