Banes Motor České Budějovice
29.02.2008,

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary – České Budějovice 3:2p

Motor České Budějovice

Českobudějovičtí junioři se loučí se sezónou. V Karlových Varech padli v prodloužení, vítěznou branku Západočechů měl na svědomí útočník Jan Topinka. České Budějovice se tak o překvapení prvního kola play-off nepostaraly, i když k tomu měly proti třetímu týmu zakládní části, K. Varům, blízko. V prvním zápase zvítězily doma po přesvědčivém výkonu 4:1. Ve včerejším setkání týmů se nakonec radovali Karlovarští, v poslední minutě prodloužení převážil misky vah na západočeskou stranu Dej. V dnešním souboji České Budějovice už už sahaly po čtvrtfinále, dvoubrankové vedení ale ztratily. Vyrovnávací branku inkasovaly 44 sekund před vypršením poslední dvacetiminutovky.


1. třetina

Energie pokořila mužstvo z Budějovic, i když to většinu hrací doby vypadalo spíše naopak. Týmy naskočily na led houževnatě a svěže a nikdo z hráčů se nebál zajít daleko. První gól střelili nájezdníci z jihu, konkrétně obránce Martin Havran - 0:1, a od té doby Budějovice valnou většinu hrací doby vedly.

2. třetina

Ambice obou mužstev byly zřejmé i ve druhé části hry. Proč také ne, když šlo o hodně. Sebevědomé Budějovice, posilněné navíc gólovým náskokem, měly snahu tlačit se dopředu, jenže dlouhou dobu se jim nedařilo dostat se ze svého obranného pásma. Energie tak bravurně řídila hru. Utkání bylo zatím skoupé na branky, za dvě třetiny se dostal za brankovou čáru kotouč jen jednou.

3. třetina

U třetí třetiny by nikdo nehádal, že se ze stereotypního začátku vyklube napínavá podívaná. Ve 45. minutě upevnil vedení jihočeského týmu Stanislav Polodna- 0:2. Vše vypadalo pro energetiky ztraceně. Propast dvou branek se zdála být nepřekonatelná. Ale našel se někdo, kdo svůj tým dokázal vyvést z omylu. V 51. minutě snížil stav Mareček, který nečekaně zmátl gólmana Klestila, jenž se nestačil zorientovat- 1-2. České Budějovice vedly tedy už opět jen o jeden gól a zdálo se, že si náskok udrží do konce. Jenomže kdo odešel ze stadionu před koncem, protože si snad myslel, že je pro domácí vše ztraceno, tak musí litovat. Na tabuli svítil čas 59:16, nikdo by už nevěřil ve výhru Energie. Budínskému se ale podařilo vyrovnat. Namířil puk mezi betony brankáře a tomu v domnění, že kotouč pevně drží, nechtěně puk projel až za brankovou čáru. Radost na jedné straně, zklamání na druhé. Šlo se dále do prodloužení.

Prodloužení

Dlouhou dobu se ani v prodloužení nerozhodovalo, až do 67. minuty, kdy se stal hrdinou série karlovarský Jan Topinka. Dokázal si povyjet a správně zamířit- 3 - 2. To, co by celou dobu nikdo nečekal, se tak stalo skutečností. Energie postupuje, HC České Budějovice bohužel nikoliv.

Ohlasy po zápasu
Mikuláš Antonik (trenér Karlových Varů): Doslova jsme se vyškrábali hrobníkovi z lopaty! Naštěstí jsme to pár sekund před koncem srovnali. V závěru jsme samozřejmě moc chtěli, ale to rozlosování, které bylo, je strašně nevýhodné, my jsme první zápas v Budějovicích nezvládli. Budějovice hrály výborně, strašně důrazně, organizovaně, zodpovědně. Byl to výborný soupeř a o to víc mě těší, že jsme o tak dobrého soupeře přišli.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....