Banes Motor České Budějovice
19.01.2008,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 5:2

Motor České Budějovice

Do Mladé Boleslavi si jelo mužstvo osmé třídy vylepšit reputaci. V posledních zápasech se silnými soupeři se jim přestalo dařit, hlavně měli problémy se zakončením. Utkání začalo velmi svižně a hned od prvních okamžiků bylo jasné, že se bude hrát fyzicky náročné utkání s množstvím tvrdých osobních soubojů. Zároveň začátek první třetiny naznačoval, že bychom měli mít převahu. První větší šance jsme si vytvořili v páté minutě, když jsme hráli přesilovou hru. Zavřeli jsme domácí v jejich třetině, nakonec střílel Hájek, ale brankář puky pochytal. Nadále jsme si udržovali mírnou převahu a ve 12. minutě jsme se dočkali i gólu. Krcho přihrál přes brankoviště na úplně volného Marka Hrona a ten trefil odkrytou část branky. Velkou šanci jsem měli v 15. minutě, kdy jsem měli opět velký tlak při přesilové hře. Obránce Bernad si sjel z modré čáry mezi kruhy a vystřelil, brankář puk neudržel a přepadl mu k tyči, ale Emil Švec nedokázal puk dorazit do opuštěné branky. To byl jeden z klíčových okamžiků zápasu. V 18. minutě jel Heppler z pravé strany na brankáře, ale zakončení nebylo důrazné. Po první třetině byl stav 1:0 pro náš tým. Za průběh první třetiny to byl výsledek zasloužený.

Druhá třetina měla podobný průběh. Opět vysoké tempo, osobní souboje, pro diváka velmi pohledný hokej, kdy domácí utkání zcela vyrovnali. První větší šanci měl opět v páté minutě Hájek, jel ze strany sám na brankáře, ale zakončení bylo nedůrazné. Největší šance ve druhé třetině vznikla na konci osmé minuty, kdy Takáč ideálně našel Hrona a ten bombou trefil pouze břevno. Pak začali více útočit domácí a brankář Gába byl opět na místě a musel řešit několik složitých situací. V 11. minutě ovšem nestačil na dorážku domácího útočníka, který byl před ním důraznější než naši obránci. Další naše šance měl Heppler, jeho slabý bekhend brankář lehce zlikvidoval, pak měl šanci Pařízek po přihrávce Kosaře, ale opět slabá střela a brankář byl na místě. Po dvou třetinách nadějných 1:1.

Nástup do třetí třetiny vyšel domácím skvěle. Už ve druhé minutě se jim podařilo dát gól. Opět podobná situace, nedůraz před brankářem a špatné obsazování protihráčů. Na začátku čtvrté minuty jsme hráli přesilou hru. Obránce Prokop našel krásnou přihrávkou na modré čáře Hrona, ale ten brankáře opět nepřekonal. Pak jsem měli velkou šanci na vyrovnání při přesilové hře 5 na 3. Bohužel Švec nevyhrál buly a obránce Prokop na modré ztratil puk a dál již nezbyl čas. Ještě v pokračující přesilové hře 5 na 4, trefil obránce Mayer od modré útočníka domácích, ten založil rychlý protiútok, který skončil gólem v naší síti. Boleslav byla na koni a své vedení ještě zvýraznila hned po vhazování, kdy se domácí útočníci natlačili před brankáře Gábu a dotlačili puk do branky. Ve 14. minutě měli šanci Krcho a Mareš, ale brankář domácích byl na místě. Další šance měli Švec a Hájek, opět bez gólu. Domácí byli lepším celkem a často si vytvářeli velký tlak, ale vyložené šance neměli. My jsem se přeci jen dočkali gólu a to ve 13. minutě, kdy zpoza branky nastřeli puk Jakub Kosař a domácí si puk srazili do branky. V poslední minutě jsme hráli bez brankáře, ale opět se nám nepovedlo vyhrát buly a domácí do prázdné branky pečetili vítězství. Na závěr jsme viděli ještě boxerskou vložku, ve které byl obránce Škopek a byl za to vyloučen na 5 min. plus do konce zápasu. Domácí si za skvělý výkon v poslední třetině zasloužili vítězství. Jejich tvrdý a záludný způsob hry, kdy často hráli nedovoleně hokejkami, rozhodčí netrestali. Zápas byl první dvě třetiny velmi pohledný, v poslední třetině to byl spíše boj.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....