Banes Motor České Budějovice
19.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Plzeň – České Budějovice 4:2

Motor České Budějovice

Letošní bilance s Plzní byla pro nás velice příznivá, obě utkání jsme vyhráli. Čekalo se, že to bude chtít Plzeň zvrátit a že proto udělá všechno. Hned za začátku se ukázalo, že v sestavě se nachází pár starších a vzrostlejších hochů ze zkušenostmi ze soutěží deváté třídy. První třetina byla zcela v režii domácích, kteří si dělali co chtěli, sevřeli nás do obranného pásma a nenechali nás ani dýchat. Všude byli dříve, rychleji bruslili, napadali naší rozehrávku a než jsme se stačili uvědomit, že máme puk, už jsme ho zase neměli. Čekalo se, kdy brankář Gába pustí nějaký puk za svá záda. Stalo se tak v 7. minutě. V obranném pásmu se puku zmocnil Mareš, kroužil až o něj přišel a plzeňský hráč trefil volné místo v brance. O tom, že i zázraky se dějí jsme se přesvědčili ještě v téže minutě, kdy se po vyhraném buly v útočné třetině dostal k puku Švec a přesně trefil dolní růžek. První střela na branku a hned gól. Pro domácí to byl sice šok, ale dále útočili a stříleli. Za první třetinu měl brankář Gába 20 zásahů a plzeňský brankář pouze jeden za slabou střelu, ale výsledek po první třetině byl lichotivý 1:1.

Druhá třetina byla bohužel jako první, Plzeň tlačila a my jsme se pouze bránili.Tentokrát jsme vydrželi o minutu déle a gól jsme inkasovali až v osmé minutě, kdy se domácí hráč trefil mezi nohy brankáře. V 30. minutě se udál další zázrak, kdy se nám opět podařilo vyrovnat po první střele na branku ve druhé třetině. Kosař našel Pařízka a ten překonal domácího brankáře. Tento stav vydržel až do 33. minuty, kdy se Plzeň opět ujala vedení. Plzeňský útočník vystřelil na branku, ale střela se mu nepovedla a šla mimo branku, kde si zrovna najížděl volný hráč Plzně a ten pohodlně zavěsil. Do konce třetiny se obraz hry nezměnil, ale stav byl stále nadějný 2:3.

Do třetí třetiny jsme nastoupili pouze se dvěma řadami a podařilo se nám trochu zvrátit průběh hry. Soupeř nás již trvale netlačil a dokonce jsme si i vytvořili tlak. Hlavní šance jsme měli v 46. minutě, kdy jsme při tlaku dokonce dvakrát vystřelili na branku. Hra byla vyrovnanější, ale šance na obou stranách již nepřibývaly. V poslední minutě utkání jsme si vzali oddechový čas. Vhazovalo se v útočné třetině a tak trenér odvolal brankáře a poslal do hry šest hráčů. Podařilo se vyhrát buly, ale Mayer tvrdou ranou netrefil branku. Při další hře ve třetině jsme ztratili puk a plzeňští trefili prázdnou branku. Domácí byli dvě třetiny naprosto lepším celkem. Většímu rozdílu ve skóre zabránil opět vynikající brankář Gába.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....