Banes Motor České Budějovice
01.12.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ústí nad Labem 3:2

Motor České Budějovice

Domácí nastoupili do utkání značně oslabeni. Chyběli jim 4 hráči za základní sestavy. Trenér musel sestavě značně improvizovat, protože měl k dispozici pouze 8 útočníků. Přesto začátek utkání vyšel mnohem lépe domácím. Celou první třetinu měli značnou převahu, což se nakonec ukázalo pro konečný výsledek utkání rozhodující. Domácí začali s chutí a brankář Gába byl první třetinu téměř bez práce. První gól se podařilo dát v deváté minutě utkání, kdy Marek Hron získal puk objel branku a zasunul puk mezi nohy brankáře. V 11. minutě hráli domácí oslabení. V obranné třetině puk získal Hron a vyhodil ho do útočné třetiny. Dlugoš zabojoval v útočné třetině a podařilo se mu získat puk, po chybě jednoho z obránců. Pak se vydal na branku a opět úspěšně zamířil mezi nohy hostujícího brankáře. Ve 14. minutě utkání domácí udeřili znovu. Vytvořili si tlak, od modré vystřelil Mayer, puk se odrazil od mantinelu před branku, kde stál Dlugoš, který viděl lépe postaveného Hrona a ten svým druhým gólem v utkání zvýšil na 3:0. Domácí se cítili na koni a zapomněli, že je třeba i bránit. Hostům se podařilo z jediné pořádné akce první třetiny dát gól. První střela se odrazila od tyčky a dojíždějící hostující útočník dorazil puk do branky. Domácí začali ztrácet půdu pod nohama a byli rádi, že třetina skončila 3:1.

Do druhé třetiny nastoupila úplně jiná mužstva a nebylo to jenom tím, že hosté vystřídali brankáře. Prakticky hned od prvních minut sevřeli hosté domácí v jejich obranné třetině a ti nevěděli kam dřív skočit. Ústečtí napadali ve třech rozehrávku a domácí byli bezradní a často byli nuceni faulovat. Přestože byli domácí pod tlakem, měli opět gólovou šanci. Po levé straně hřiště se sám s pukem na brankáře řítil Švec, ale neproměnil. Hosté stále tlačili, ale neměli žádnou velkou gólovou šanci. Domácí se dostali před brankáře hostů pouze dvakrát, ale vždy šlo o gólové šance. Jednou se zdálo, že po dobré práci v brankovišti Švece a Hrona skončil puk v síti, ale rozhodčí přerušili hru pro posunutí branky. Tato situace se opakovala ještě jednou, ale opět bez zakončení. Hosté byli celou druhou třetinu jasně lepší, ale nepodařilo se jim vyjádřit ji gólově. Stav po dvou třetinách byl stále 3:1.

Třetí třetina byla stejná jako druhá. Hosté ještě více mačkali a domácí byli bezradní. Gólovou šanci si ale vypracovali domácí a to ve 48. minutě, kdy jel Švec sám na brankáře, ale zase nedal. Hosté se nakonec dočkali za svůj tlak odměny. Domácím opět vázla rozehrávka a obránci si nerozuměli a špatně obsadili hráče. K puku se dostal volný hráč a trefil puk do horního růžku. Do konce utkání zbývalo ještě devět minut. Hosté se stále tlačili do útoku, ale domácí naštěstí už chybu neudělali. V době, kdy se čekal největší tlak, dvě minuty před koncem, došly zřejmě hostům síly. Domácí bez problémů kontrolovali hru a výsledek už ubránili. Hosté zaslouží obdiv za hru v druhé a třetí třetině.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....