Banes Motor České Budějovice
18.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Hradec Králové 4:3sn

Motor České Budějovice

Zápas začal vlažně. Hrál se opatrný hokej, každý se bál udělat chybu. Vůbec první střelu na branku jsme viděli až v 6. minutě, kdy od modré vystřelil obránce Jank, ale brankář Alexa střelu kryl. Na další šanci jsme si museli počkat až do 9. minuty , kdy se do dobré šance dostal Sumerauer, ale ani on nebyl úspěšný. Domácí byli v této době lepším celkem a podařilo se jim zatlačit hosty do obranné třetiny. Prvního gólu se domácí dočkali v 10. minutě. Radek Seidl si najel mezi kruhy na přihrávku od Ladislava Bošky a nedal brankaři Alexovi šanci. Domácí pokračovali v útočné aktivitě a hned v další minutě krásně přihrál od vlastní modré Jank na Sumerauera, ale ten byl tísněn a šanci neproměnil. Od této chvíle začali hosté zvedat hlavy a ve 12. minutě poprvé vystřelili na brankáře Hrubce. Pak hráli hosté přesilovou hru a podařilo se jim vyrovnat. Když si David Šafránek najel za kruhy a z první prostřelil domácího brankáře. Hosté pak byli aktivnější a na domácí branku se valila jedna šance za druhou.V 17. minutě chyboval na útočné modré Jank a Vlček se řítil sám na branku, ale nedal. Hned v následující akci si Šebek obhodil Makovského a byl opět sám před brankářem, ale naštěstí nedal. Podle pravidla nedáš, dostaneš se odvíjela další akce domácích. V 18. minutě našla Přibylova přihrávka Jakuba Marka a ten prostřelil brankáře Alexu. Poměr střel v první třetině byl 6:9 pro hosty, ale na góly vyhráli domácí 2:1.

Začátek druhé třetiny byl pravý opak začátku utkání. Hráči se ještě ani nezahřáli a už bylo vyrovnáno. Domácí obrana chybovala, puk získal Valášek, který našel volného Ondřeje Matějčka a ten trefil odkrytou branku domácích. Tento nástup domácí přeci jen přibrzdil a hosty nastartoval. Hosté hráli s chutí a podařilo se jim ve 23. minutě přidat další gól. Ondřej Matějček přihrál na modoru čáru na Jana Vlčka a ten svůj nájezd proměnil ve vedoucí branku. Hrál se oboustranně útočný hokej a brankáři měli plné ruce práce. Domácí byli lepším celkem a hosté často faulovali a byli vylučováni. Jednu přesilovou hru domácí využili. Od modré čáry se prosadil Miloslav Jáchym. Při dalších přesilových hrách krásně stříleli Sekera a Heřmánek, ale brankář Alexa byl na místě. Po střele Jáchyma mu dokonce puk propadl za jeho záda, ale směřoval ven z branky. Po druhé třetině byl stav nerozhodný 3:3. Domácí měli více za hry, ale hosté dali více gólů.

Na začátku třetí třetiny byli domácí aktivnější a častěji ohrožovali brankáře Alexu. Ale první velkou šanci měli hosté, když ve 47. minutě Macháň ocitl sám před brankářem Hrubcem, který jeho střelu z první chytil. Hrál se vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Další velkou šanci měli domácí, když se útok Heřman, Sekera, Sumerauer usadil ve třetině hostů a posledně jmenovaný nebezpečně vystřelil. V 53. minutě při dalším tlaku domácích stříleli od modré obránci Jáchym a Předota. Poté se dostali do tlaku hosté, když v 56. minutě střílel bekhendem Šafránek. V poslední minutě se dostali do mírného tlaku hosté Christl objel branku, ale Hrubec se stihl včas přemístit. Poslední minuty zápasu byli hosté aktinější a tak mohli být domácí nakonec rádi za vybojované prodloužení.

V prodloužení se hrálo ze začátku vyrovnaně. První větší šance byla až po dvou minutách, kdy střílel od modré hostující obránce Karlík. Ke konci prodloužení domácí obránce Makovský špatně rozehrál, ale hostujícího útočníka Filipa vychytal Hrubec.

V nájezdech byli úspěšní hlavně brankáři. Jak domácí brankář Hrubec, tak brankář hostů Alexa si dokázali poradit s prvními čtyřmi nájezdy. Pátou sérii začínali hosté, ale Filip svůj nájezd neproměnil. Poté přišli na řadu domácí a útočník Radim Heřman svým druhým pokusem svůj nájezd proměnil a střelou mezi nohy se stal sřelcem prvního a zároveň rozhodujícího nájezdu. Za domácí nebyli úspěšní Heřman, Vaniš, Schneider ani Sumerauer.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC Č.B.: Jsme rádi, že máme dva body, ale náš výkon nebyl optimální, byl spíše těžkopádný. V týdnu jsme sehráli jedno utkání navíc, hodně jsme trénovali, takže se to dá pochopit. Pavel Smitka, trenér HC H.K.: Prvvní třetinu jsme nazačali špatně, ale inkasovali jsme dva laciné góly po našich chybách. Budějovice dnes nepůsobily,tak jak jsou v tabulce, dnes byli k poražení. Ve druhé třetině jsme začali aktivně a přibrzdila nás častá vyloučení. Třetí třetina byla z naší strany naprosto disciplinovaný výkon, v závěru jsem měli i šance. Chtěli jsme tři body, takže jsme chtěli rozhodnout. Prodloužení bylo vyrovnané a na nájezdy vyhráli domácí. Gratuluji jim ke dvěma bodům.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....