Banes Motor České Budějovice
12.01.2008,

Reportáž ze zápasu: Pardubice – České Budějovice 4:3sn

Motor České Budějovice

Budějovice zasadily Pardubicím bleskový úder. V čase 1:07 se nejlépe před brankou zorientoval Lukáš Sumerauer a doklepl několikrát odražený puk za Štrofova záda. Asistenci si připsali Michal Švihálek a Radim Heřman – 0:1.

Tento gól doslova nakopl hráče Mountfieldu a ti se snažili co nejvíce útočit. Pardubice vzdorovaly útokům hlavně díky dobře chytajícímu Vojtěchu Štrofovi, který si připsal pár důležitých zákroků. Hra se uklidnila až v polovině první části hry, kdy se domácím podařilo ubránit přesilovku Budějovic.

Další větší šanci si připsal až Jan Šafář, když v přesilovce nastřelil tyč! Následoval zmatek před brankou hostí a faul Miloslava Jáchyma. Následovala přesilová hra, kterou domácí úspěšně využili v čase 19:33 zásluhou trojice Ladislav Havlík, Jan Zdráhal a Denis Kindl, který po kombinaci na jeden dotek prostřelil Šimona Hrubce – 1:1.

Druhá třetina přinesla také rychlou změnu skóre. V čase 21:43 se vrátil do hry z trestné lavice Vít Hradecký. Ihned ukořistil puk a v čase 21:51 ho poslal za záda gólmana hostů – 2:1.

Budějovičtí hráči se radovali o minutu později, přesněji v čase 22:57, když se prosadil Peter Schneider po přihrávce Miloslava Jáchyma – 2:2.

Hra se opět uklidnila a hrálo se spíše ve středním pásmu. České Budějovice pak měly výhodu přesilové hry, když Zdeněk Čáp byl potrestán menším trestem za zdržování hry. Tuto přesilovku hosté zužitkovali za necelou minutu. V čase 31:19 zakombinovali Radim Heřman, Jakub Marek a střelec gólu Miloslav Jáchym, který zakončil nekompromisní střelou pod víko – 2:3.

Pardubičtí měli obrovskou šanci na vyrovnání ve 35. minutě, když unikl obraně Jan Jetmar. Jeho pokus musel gólman krotit na několikrát. Zbytek třetiny nepřinesl žádné šance.

V závěrečné části se střelecky prosadil Vojtěch Zavoral po nahození kapitána Lukáše Kapce a vyrovnal tak skóre zápasu – 3:3.

Zvýšit mohl Tomáš Kubelka. Jeho střela po pasu Jiřího Světlíka jen těsně minula branku Budějovic. V závěru třetiny měly Pardubice jasně navrch, ale největší šanci si pár vteřin před koncem připsali hosté. Naštěstí pro Vojtěcha Štrofa mířily všechny pokusy přímo do něj. Následovalo prodloužení, ve kterém se nikdo do ničeno nehrnul a oba týmy hrály velmi opatrnou hru.

Nerozhodlo se ani v těchto pěti minutách a Pardubice si podruhé během dvou dnů vyzkoušely nájezdy. Za České Budějovice se prosadil pouze Peter Schneider. Domácí proměnili všechny tři nájezdy v pořadí Lukáš Kapec, Denis Kindl a Jan Šafář. Vítězný nájezd si připsal Denis Kindl a zařídil Pardubicím dva body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....