Banes Motor České Budějovice
11.01.2008,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 3:6

Motor České Budějovice

Boleslavští si hned od začátku tvořili tlak, v první velké šanci se octl Rys díky nahrávce Lence. Doklep do odkryté klece mu ale nevyšel. Za prozatímní pasivitu se Budějovičtí potrestali sami, už ve třetí minutě jim na trestnou lavici usedl vyloučený hráč. Až na pár náhozů toho ale Středočeši vzdor svému startu mnoho nepředvedli a situace se pak obrátila. K závaru před bránou Willa došlo ve hře čtyř proti čtyřem, ani z tak zamotané situace ale branka nevzešla. Krátce na to ovšem opět zabojovali Mladoboleslavští a bylo z toho branka! Brankář Hnízdil ve snaze puk vyrazit, učinil ke své smůle přesný opak. Gól, byť trochu kuriózní, si připsal Michal Protivný. První třetinu, a jak se později ukázalo tak vlastně celý zápas, ovlivnil vysoký počet udělených trestů. Síly na ledě se tedy přelévaly hlavně podle tohoto faktoru. A právě v přesilové hře na 1:1 vyrovnal Jakub Machovský, který zcela nehlídán pálil z mezikruží.

Stejně jako v úvodu první dvacetiminutovky, také na začátku té druhé šli hosté velmi rychle do oslabení a to dokonce do dvojnásobného. Trvalo to, Boleslav se však po návratu jednoho z vyloučených opět prosadila. Od modré střílel a vše v cestě stojící propálil obránce Václav Anděl. Vedení ovšem Středočechům nevydrželo dlouho. Přesně o minutu později se díky ráně Radima Heřmana radoval Mountfield z opětovného vyrovnání. Ani tímto skóre se diváci nekochali víc, než pár minut. V čase 28:42 si Václav Anděl připsal další parádní dělovku a poslal tak svůj tým už potřetí do vedení. Časomíra se sice hned na to málem měnila znovu, když se Jihočeši dostali do rychlého brejku dva na jednoho, díky včasnému vložení hole do přihrávky posledního bránícího hráče Boleslavských tomu ale tak nebylo.

Ve druhé třetině se hostům vyrovnat nepodařilo, z té závěrečné jim k tomu stačilo pouhých 19 sekund. O rychlou branku se postaral Miloslav Jáchym. A ani ne o minutu později dostali Boleslavští ještě ledovější sprchu – poprvé v utkání šli totiž do vedení hráči Mountfieldu. Do samostatného úniku se dostal a také se z něj prosadil Radim Heřman. Boleslavští se snažili, v největší šanci se ocitli Hájek s Belayem, kteří oba pálili do odkryté brány, z níž brankář z podivných důvodů vyjel. V tom okamžiku se projevila obětavost Budějovických – padali totiž do střel jako zralé hrušky. O dost větší laxnost projevili domácí, nechali mezi sebou prokličkovat Radima Heřmana, a ten nejenže navýšil již na 5:3, ale také završil svůj hattrick. Ani velký počet vyloučení Jihočechů, ani závěrečné power play svěřencům trenéra Arnošta už nepomohlo. Naopak sami ještě inkasovali do prázdné branky, kam si kotouč dovezl Bohumil Jank.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....