Banes Motor České Budějovice
23.11.2007,

Reportáž ze zápasu: Kometa Brno – České Budějovice 4:2

Motor České Budějovice

Ve 23. kole extraligy dorostu přijel na brněnský led tým Českých Budějovic. Do utkání lépe vstoupili domácí. Velkou šanci měl Zemánek, ale ležícího brankáře z bezprostřední blízkosti přelobovat nestačil. Poté hráli domácí přesilovkou, kterou sice nevyužili, ale několik málo sekund po návratu Heřmana na led se skóre přeci jenom měnilo. Hnilička si vyměnil puk se Zemánkem, ten ho poslal mezi kruhy na Tomáše Komínka, který byť v pádu, stačil puk usměrnit do horní poloviny Hnízdilovi branky a otevřel tím v deváté minutě skóre – 1:0. Hrál se pohledný hokej. Budějovice se po inkasovaném gólu začaly tlačit do šancí, což vyústilo v dvojnásobnou početní výhodu. Hosté ji sehráli perfektně. Puk se po přihrávce Janka od modré dostal k protější tyči, kde číhal Vaniš. Barus rychlým skluzem puk chytil, ale nezastavil. Pod ležícím brankářem se dokutálel k druhé tyči, kde byl připravený Lukáš Sumerauer a pohotovou dorážkou vyrovnal – 1:1. V závěru třetiny si ještě oba celky vyměnily po gólové šanci, ale Vaniš trefil tyč a Sedláček ztroskotal na Hnízdilovi.

Druhá třetina začala v poklidném tempu. Prvních šest minut bylo prakticky bez šance. Jakoby tento styl hry více ukolébal Budějovické. Z ničeho nic se na modré čáře šikovně uvolnil Zemánek a našlápl směrem k brance. Puk už mu málem utekl, ale brněnský kapitán se ještě stihl natáhnout a špičkou čepele přihrát souběžně najíždějícímu Tomáši Komínkovi, který střelou pod horní tyč vrátil Brnu vedení – 2:1. Hosté však díky Heřmanovi mohli za dvě minuty vyrovnat, ale puk jen nebezpečně proklouzl brankovištěm do rohu. V 31. minutě to bylo opět Brno, které udeřilo. Podobně jako při první brance Budějovic, od modré nahrával Maša. Puk se přes několik bruslí a hokejek dostal až k Sedláčkovi, který z první Hnízdila sice prostřelil, ale puk za brankovou čáru nedostal. U druhé tyče ovšem stál připravený Jakub Touška a dokonal dílo svých spoluhráčů, když puk dorazil do prázdné brány – 3:1. Netrvalo to ani dvě minuty a skóre se opět měnilo. Postarali se o to asistenti u předchozího gólu Komety. Po přihrávce Sedláčka se mezi kruhy prosadil Libor Maša a zvýšil už na 4:1 pro brněnskou Kometu. To bylo dost pro brankáře Hnízdila, kterého nahradil Hrubec. Domácí druhou třetinu jasně ovládli a před třetí částí získali solidní, tříbrankový náskok.

Poslední dvacetiminutovku zahájili hosté o něco lépe. Korigovat mohl z bezprostřední blízkosti Bouška, ale prázdnou horní polovinu Barusovi branky přestřelil. Hrál se dál poměrně pohledný hokej, ale šancí na obou stranách ubylo. Čtyři minuty před koncem se domácí podruhé dvojnásobně vyfaulovali a dali soupeři možnost snížit v početní výhodě dvou hráčů. Stejně jako v první třetině, hosté svoji příležitost využili. Miloslav Jáchym přihrál na modrou čáru Bohumilu Jankovi, který krátkou střelou zápěstím po ledě prostřelil vše, včetně malé skulinky, kterou Barus nechal mezi svými betony – 4:2. V závěru Budějovice tlačily. Ješko pod náporem vyhodil puk mimo mantinely a nabídl hostům další dvojnásobnou přesilovku, protože brankář Hrubec byl odvolán na střídačku. Skóre se však nezměnilo a hráči Komety mohli, mj. společně se čtyřmi nadšenými fanoušky v kotli slavit tříbodové vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....