Banes Motor České Budějovice
13.10.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Vsetín 1:3

Motor České Budějovice
Souboj HC České Budějovice a Vsetína, dvou celků, které jsou prakticky sousedy v tabulce sliboval vyrovnaný duel. Kdo to čekal při cestě na stadion, nemýlil se. Zápas byl po dvou třetinách vyrovnaný gólově i herně. První třetina nenabízela hrstce diváků zrovna top hokej dorostenecké kategorie, ale oba celky hrály hodně zodpovědně a šance se proto rodily hodně složiště. V té největší se ocitl domácí Vaniš už v 9. miutě, ale tváří v tvář hostujícímu gólmanovi Hromadovi nedal. Českobudějovický celek měl ještě jednu velkou možnost skórovat. Obránce Makovský se vrátil z trestné lavice a nenápadnou střelou od modré čáry trefil tyčku hostující branky. Gólu se nedočkal, ale všechno pro něj mělo ještě přijít.

Jestliže první část hry vyhráli na šance domácí, v té druhé by se dalo to samé říct o hostujícím celku. jenže skóre bylo nerozhodné i po čtyřiceti minutách hry. Všechno začala chyba domácího Jáchyma, kterého obral o puk ve vlatní obranné třetině hostující forvard Dmitrij Jaškin a upaloval sám na branku. Vystřelil, ale lapačka českobudějovického Hrubce byla proti tomu, aby se puk dostal do branky. Všechno si vsetínský útočník vynahradil za pět minut. Znovu využil zaváhání domácích beků, obešel je a se štěstím propálil gólmana - 0:1. I když byli hosté chvíli po vstřelení gólu lepší a mohli zvýšit náskok, dlouho se neradovali. Střelec první branky Jaškin šel na trestnou lavici za zbytečný faul v útočné třetině, českobudějovický obránce Makovský si sjel na přohrávku Seidla až před branku a také s notnou dávkou štěstí vsetínského gólmana v čase 37:38 prostřelil. I když by si hosté možná za svou hru ve druhé třetině zasloužili vést, stav byl nerozhodný. Tentokrát 1:1.

Poslední dějství naopak začali mnohem lépe domácí, více bruslili, hráli agresivněji a brzy se dostali do tlaku. Pomohla jim k tomu i nedisciplinovanost hostí nebo špatné střídání hostující střídačky. Aktivitou hýřil v této části hry především domácí útočník Sumerauer, který byl u hodně puků a v útočném páasmu byl hodně vidět. Na druhé straně pak vyčníval brankář Hrubec, který dokázal puky vystřelené domácími borci chytat..Jednu z nějvětší šancí však měli paradoxně hosté. Ptáčník využil chyby domácího Makovského a své sólo na Hrubce nezakončil dobře i díky háčku vracejícího se Makovského, který byl za svůj faul po zálasluze potrestán. Chvíli se hrálo ve čtyřech a poté měl vsetínský tým výhodu zkrácené přesilovky. I to však domácí nezastavilo. Neustále zvyšovali tempo i tlak, ale neproměňovali své šance. Strhující byla hra kolem 16. minuty. Nejprve měl obrovskou příležitost hostující Pořický, ale nedal. Hned z protiútoku se trefil domácí Seidl tvrdou ranou do břevna branky. Hra měla tempo a výsledek byl stále otevřený. Šťastnejším celkem nakonec byli hosté. Jen chvíli poté, co hlasatel oznámil poslední dvě minuty utkání, upadl ve vlastním obranném pásmu Štěpán, nechal se obrat o puk Kozákem, který ho naservíroval najíždějícímu Matuštíkovi a jeho střela znamenala vítěznou branku hostujícího celku - 1:2. Třetí gól přidal vteřinu před koncem do prázdné brány kapitán hostí Lukáš Vrba. Společně s týmem se mohli z vítězství radovat i dvě vsetínské fanynky, které celou dobu seděli v dresech na tribuně.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený, asistent trenéra HC České Budějovice: Utkání bylo pro obě mužstva těžké. Časový odstup mezi dvěma víkendovými zápasy je malý a my i Vsetín jsme včera odehráli těžké zápasy. Na hráčích je to potom znát. Vizuélně jsme byli možná lepším mužstvem, ale bohužel jsme nebyli schopní dát branku, což se nám nakonec vymstilo. Po chybách v obranné fázi jsme soupeři nabídli možnost dát dva góly. Soupeř toho využil a rozhodl o svém vítězství. Takový je hokej. Možná, že si to zasloužilo plichtu, ale o konečný výsledek jsme si řekli sami naší hrou.

Josef Turek, trenér HC Vsetín: Bylo to vyrovnané utkání. Budějovice mají výborné mužstvo s několika výbornými hráči v obraně. Hlavně mám na mysli Janka, kterého jsme teď nominovali do reprezentace šestnáctiletých. Bod by utkání slušel po odehraných šedesáti minutách. My jsme měli dost štěstí. Soupeř dal třeba tyčku. Nakonec bylo utkání šťastné víc pro nás a vyhráli jsme. Včera jsme byli v Plzni zase lepší my a prohráli jsme. Je to jako na houpačce. Jsem rád, že teď bodujeme a za posledních sedm zápasů máme šest výher.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....