Banes Motor České Budějovice
06.01.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Litvínov 3:2

Motor České Budějovice

První třetina přinesla průměrný hokej, kde byli domácí přeci jen o něco málo lepší, ale výsledkově to nedokázali vyjádřit. První vážnější šanci měli domácí. Když ve 3. minutě přenechal Polodna puk v útočném pásmu Stejskalovi a ten nebezpečně vystřelil na brankáře Brzobohatého. Domácí pokračovali v náporu a ve 4. minutě při přesilové hře trefil od modré čáry Havran tyčku. V první třetině byli na ledě hodně vidět mladíci Horák a Soudek. Hned v 8. minutě se tato dvojice spolu s Rezkem usadila před brankáře hostů. Puk se dostal k Robinu Soudkovi a ten z otočky trefil puk přesně do horního růžku branky. Hosté o sobě dali více vědět až při přesilové hře. První část ještě hráli špatně, ale pak se usadili v domácí třetině a Matěj Stříteský se od modré čára parádně trefil do horního růžku domácí branky. Od té doby byli hosté výrazně aktivnější a tlačili domácí před brankáře Klestila. Další velké šance měli při další přesilové hře, kde musel domácí brankář třikrát zasahovat a nakonec hosté trefili tyč. Postupně se domácí dostali opět do tempa a v 19. minutě předvedli krásnou kombinaci, kdy z červené čáry přihrál Stejskal na modrou čáru Ferebauerovi a ten krásně vystřelil na brankáře Brzobohatého, který puk chytil. Do konce třetiny se už nic nestalo a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Ve druhé třetině byli hostující hráči lepším celkem, ale ani oni nedokázali svou převahu výrazněji vyjádřit gólově. Hned od úvodní minuty se hráči z Litvínova do domácích pustili z ostra a ti se mělo co ohánět. Ve 22. minutě pěkně přes obránce vystřelil Andres, ale domácí brankář puk dobře viděl. Hosté se dočkali gólu ve 25. minutě, kdy Zíma našel přesnou přihrávkou přes brankoviště Jana Bojera a ten trefil odkrytou část branky. Ve 27. minutě došlo ke zranění obránce Předoty, kterého nešťastně zasáhl puk. Byl ošetřován a už se na ledě neobjevil. Hosté se stále tlačili do útoku a domácí museli faulovat. Přesilové hry šli hostujícím hráčům moc dobře a brankář Klestil musel předvádět své nejlepší zákroky. Ve 29. minutě zlikvidoval samostaný nájezd Bojera. Hned za další minutu předvedli krásnou kombinaci Bojer a Zima, ale domácí brankář byl opět na místě. Aktivní Bojer se ocitl v další šanci ve 35. minutě, kdy zůstal opět sám před brankářem, ale opět nebyl úspěšný. Domácí pohrozili pouze při přesilové hře, kdy od modré dvakrát střílel Havran, ale brankář Brzobohatý vždy jeho střelu chytil. Pak ještě tvrdě, ale nepřesně vystřelil Horák. Při další přesilové hře hostů se před brankou objevil Maxa, ale brankáře Klestila nepřekonal. Poslední šanci druhé třetiny měli domácí, kdy Stejskal pěkně vystřelil z levé strany, ale gól z toho nebyl. Po druhé třetině byli spokojenější hosté, kteří vedli 2:1.

Do třetí třetiny nastoupili domácí s chutí po vítězství. Hned ve 42. minutě předvedli domácí závar před brankou Litvínova a byli při tom opět Horák a Soudek, ale bez gólového efektu. Domácí neustále tlačili a pro změnu hosté začali více faulovat. V jedné z přesilových her se v pásmu dostal puk odrazem od mantinelu k Soudkovi, ten z první vytřelil, ale brankář Brzobohatý střelu kryl. Domácí se mohli radovat z vyrovnání ve 46. minutě kdy od modré čáry pálil Matin Havran a hostující obránci si srazili puk za záda vlastního brankáře. Hned ve 47. minutě šli domácí dva na brankáře. Feferle přihrával na Ježka, ale ten už byl moc blízko u brankáře a akci nezakončil. Domácí využili přesilovou hru v 50. minutě. To předvedli nejhezčí kombinaci zápasu. Polodna přihrál najíždějícímu Zíbovi a ten přihrál před branku Jiřímu Ferebauerovi, který bekhendovou střelou překonal hostujícího brankáře. Dařilo se i v oslabení. Polodna byl důsledný ve sledování puku, dojel za branku a přihrál před branku Stejskalovi , ten trefil tyčku hostující branky. Hosté měli jedinou velkou příležitost v 58. minutě kdy Zíma netrefil prázdnou branku domácích. V poslední minutě hráli hosté bez brankáře, ale vůbec se jim nedařilo. Naopak domácí mohli svůj náskok zvýšit. Horák dorážel puk do prázdné branky, ale byl faulován a branku netrefil. V přesilové hře ještě krásně vypálil Polodna, ale trefil pouze brankáře. Za výkon v poslední třetině si domácí vítězství zasloužili.

Ohlasy po zápasu
Milan Stárek, trenér Č.B.: V první třetině jsme měli dát čtyři góly a bylo by rozhodnuto. Ve druhé třetině jsme dělali tragické chyby a nechali se vylučovat za zbytečné fauly. Před třetí třetinou jsme museli zvýšit hlas a podařilo se takovým tlakem, který byl od první minuty. Všechno směřovalo do jejich brány a zachytal nám dobře brankař. Za tři body jsme rádi. Josef Beránek, trenét HC Litvínov: První třetina byla vyrovnaná, ve druhé třetině jsme měli velké množství šancí na to, abychom vyhráli zápas. Mohli jsem si udělat dostatečný náskok, abychom poslední třetinu mohli kontrolovat výsledek. Pak, jak to bývá, se štěstí obrací. Domácím pomohl kvalitní výkon brankáře a naše neschopnost dát gól. Domácí byli v zakončení důslednější a vyplatilo se jim to.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....