Banes Motor České Budějovice
21.12.2007,

Reportáž ze zápasu: Plzeň – České Budějovice 6:5p

Motor České Budějovice

Hned na začátku utkání si přesilovku zahráli domácí, ale jediná střela od modré skórem nepohnula. Naopak hosté začali lépe a při plném počtu hráčů na ledě byli nebezpečnější. Největší šance, dorážka Polodny, však skončila na betonu Francouze. V šesté minutě hrály České Budějovice opět oslabení a Lasselsberger přidal. Soustavným tlakem nepouštěl soupeře z obranného pásma a Klestil udržel nulu na svém kontě jen s vypětím všech sil. Hosté hráli na hranici pravidel a to se jim nevyplácelo. Před polovinou utkání sice dostali výhodu jednoho muže v poli, ta však trvala jen několik vteřin, protože Polodna sestřelil loktem soupeře u hrazení. Právě při hře 4 na 4 padl první gól zápasu. Postaral se o něj Kovář, který prokličkoval přes celé hřiště a zavěsil - 1:0! Radost však neměla dlouhého trvání, když v přesilové hře, po zmatku před Francouzem dorazil Soudek – 1:1! Ve 14. minutě došlo ke kuriózní situaci, kdy se na ledě prohánělo celkem šest hráčů. Ani jeden z týmů však velkého prostoru k vstřelení branky nevyužil. V první třetině, ve které padlo dohromady jedenáct normálních a jeden osobní trest, se již skóre nepohnulo a dá se říci, že hra byla vyrovnaná.

Diváci si v prostřední části nestačili ani sednout a už viděli branku. A ta byla stejná, jako ta první. Domácí Kovář dokázal po 28 vteřinách hry opět poslat svůj tým do vedení, navíc opět při hře 4 na 4 - 2:1! A to nebylo ze strany Plzně vše. Za další čtyři minuty ujeli v oslabení Kocman a Benedikt a druhý jmenovaný využil přesnou přihrávku spoluhráče - 3:1! Hrál se vyrovnaný a svižný hokej, ale na góly se čekalo až do poloviny zápasu. Nejprve Stejskal dokázal znovu při přesilové hře snížit, ale rychlá střela ihned po buly, kterou vyslal Lev, domácí uklidnila - 2:4! Pak ale přišla pro Lasselsberger černá pasáž. V rozmezí mezi 34. až 36. minutou otočily České Budějovice vývoj utkání. Jako první ujel domácí obraně opět Stejskal a nadvakrát překonal Francouze. Následně se prosadil Zíb po závaru před domácí svatyní. Obrat dokonal v ponechané výhodě Rezek a poslal Plzeň do kolen - 4:5!

Šanci na vyrovnání dostali domácí hned v úvodu posledního dějství, kdy se nechali v rozmezí třiceti vteřin vyloučit dva hráči Českých Budějovic. Pátého gólu se Plzeň dočkala až čtyři vteřiny před vypršení druhého trestu, když obléhání hostující svatyně utnul razantní dorážkou Benedikt – 5:5! Podobnou početní výhodou obdaroval hlavní sudí i hosty, ale jejich největší šanci zneškodnila levá tyčka. Následný hokej byl čekáním na šanci. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a obranná činnost byla nadřazená útočné. Až v šestnácté minutě byli vyloučeni hráči na obou stranách souběžně, ale protože o chvilku později přibyl na trestnou lavici další domácí mladík, měli hosté velkou šanci rozhodnout utkání v přesilovce 4 na 3. České Budějovice sice dlouho točily kotouč kolem Francouze, ale domácí borci svého soupeře k vážnější příležitosti nepustili. Nakonec však měl Lasselsberger velké štěstí, když pár vteřin před koncem nenařídil sudí trestné střílení za podražení Ťoupala, který se hnal sám na Francouze.

Hosté si do prodloužení přenesli zbytek početní výhody z třetí dvacetiminutovky, navíc se hned v úvodu nechal vyloučit další domácí hráč. Plzeň však perfektní obranou nedovolila ohrozit Francouze a ten tak neměl mnoho práce. Až v polovině nastavení se z nenápadné, ale prudké střely Polodny, najednou rozezvučelo břevno za plzeňským brankářem. Z protiakce završil hattrick Jan Kovář a přisoudil druhý bod pro svůj tým - 6:5!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....