Banes Motor České Budějovice
21.11.2007,

Reportáž ze zápasu: Pardubice – České Budějovice 8:2

Motor České Budějovice

Na první gólovou střelu utkání se nemuselo dlouho čekat. Postaral se o ni v čase 1:39 hostující útočník Robin Soudek po asistenci Lukáše Uhlíře a dostal hosty do vedení – 0:1.

Domácí hráči se dlouho snažili o vyrovnání, ale nemohli se prosadit před Tomášem Klestilem. Hosté jim nabídli obrovskou šanci ve formě přesilovky 5 na 3 ke konci třetiny po faulu Stanislava Dietze a následně Ondřeje Ťoupala. Pardubicím se povedlo vyrovnat v čase 18:57 po souhře Ladislava Jindřicha, Tomáše Bláhy a úspěšného střelce Tomáše Kauta – 1:1.

Do konce první časti se nic důležitého nestalo a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.
Začátek druhé třetiny pobyl Ondřej Ťoupal na trestné, kde dokončoval vyloučení z první časti. Domácím se nepodařilo početní výhodu využít.

Ve 24. minutě fauloval Tomáš Bláha a hosté si zahráli svou první přesilovku. Ta jim moc úspěchů nepřinesla. Naopak. V čase 24:11 se po individuální akci prosadil Ugo Dobiáš a dostal Pardubice do vedení ve vlastním oslabení – 2:1.

Další změna stavu přišla opět v přesilovce. V čase 34:13 dostal puk za brankovou čáru Petr Nykl po přihrávkách Ladislava Jindřicha a Roberta Kousala – 3:1.

Ve 36. minutě se na trestné lavici ocitl Tomáš Kaut za hákování. Budějovickým se ale gól vstřelit nepovedlo. Na druhé straně se pár vteřin po jeho návratu dostal před bránu Filip Stoklasa a po asistencích Marka Drtiny a Tomáše Bláhy a v čase 38:04 poslal puk za záda gólmana – 4:1. Pardubice vyhrály druhou třetinu poměrem 4:0.

V závěrečné části hry se hned z první akce nemýlil Ondřej Ťoupal díky přihrávkám Jiřího Ferebauera a Vladimíra Stejskala – 4:2.

Další gól už se jim nepovedl vstřelit, protože hráli proti výborné obraně a skvěle chytajícímu brankáři Pardubic. Na řadu tak přišla pardubická ofenzíva. V čase 47:07 si pohrála trojice Petr Nykl, Jan Buchtele a Ladislav Jindřich s hostující obranou a poslednímu jmenovanému se povedlo dopravit puk do brány – 5:2.

Netrvalo dlouho a domácí se opět radovali. Tentokrát v čase 48:21 v přesilovce po střele Michala Kučery a asistenci Uga Dobiáše – 6:2.

Když se po gólu vrátil Martin Havran z trestné na led byl opět vyloučen za hrubost. I tato přesilová hra se domácím gólově vyvedla. V čase 49:52 zaznamenal svůj druhý gólový zásah utkaní Tomáš Kaut, kterému asistoval kapitán Tomáš Bláha a Marek Drtina – 7:2.

Debakl dokonal v čase 59:19 Jan Buchtele , kterému na gól nahrávali Petr Nykl a Ladislav Jindřich, který si připsal v zápase 4 body za 1 gól a 3 asistence – 8:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....