Banes Motor České Budějovice
23.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Kometa Brno 8:4

Motor České Budějovice

Hned od začátku bylo jasné, kudy se budou dějiny utkání odvíjet. Domácí hráli prakticky neustále s pukem na holi. Na gól se sice čekalo až do 7. minuty, ale pak už se lavina těžko zastavovala. Ve vlastním oslabení byl sice faulován při nájezdu Stejskal, ale práci za něj dokončil Martin Havran nahozením mezi Hubačkovy betony. Jihočeši byli jasně lepší, ale ve 12. minutě inkasovali. Přečíslení tří na jednoho zakončil ránou z voleje Jan Grmela. Hned pár sekund nato už zase ale vedli Jihočeši. Havran vybojoval puk pro Robina Soudka a ten tečovanou střelou rozvlnil síť. V rozmezí dalších dvou minut přidali domácí dva zápisy do statistik. Vladimír Stejskal nejdříve senzačně využil nájezd z levé strany střelou mezi brankářovy betony a následně Ondřej Ťoupal skóroval z jedničky po příhře zpoza branky.

I druhá třetina byla v jasné režii Českých Budějovic. Rezek zatáhl kotouč až před branku a za něj dokončil práci Aleš Ježek, který zakončoval do polodkryté klece. Poté domácí přežili téměř dvě minuty dvojnásobného oslabení, ale ani to je neprobralo. Dvěma góly v pěti minutách se Kometa dostala na dostřel. V přesilové hře se trefil mezi Klestilovy betony Roman Staša. Následně při hře čtyř proti čtyrem propadl českobudějovickému gólmanovi puk z hole Lukáše Kožára. Ještě před druhou obrátkou ale domácí zase zabrali, a to brankami Petra Zíba a Robina Soudka.

Třetí část už byla na góly podstatně chudší. Jihočeši podvědomě cítili, že mají vítězství v kapse, a polevili. Velké šance měli na straně Jihomoravanů Svoboda s Mišurou, ale samostatné nájezdy nedotáhli do zdárného konce. Šance si tvořili i domácí, ale již nebyly tak nebezpečné, třeba v případě Formánka. Na druhé straně si Klestil zachytal tolik, jako to nestihl za první dvě třetiny. Tři minuty před koncem se přeci jen povedlo Kometě snížit, když střílel Vejvar a jeho ránu dorazil Roman Staša. To už bylo ale pozdě na to, aby hosté udělali něco s výsledkem. Nakonec ještě patnáct sekund před koncem uzavřel gólovou listinu Josef Klement.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, asistent kouče HC ČB: Po debaklu, který jsme utržili v Pardubicích, jsme si spravili chuť, co se týče výsledku. Ale co se týče hry, tak to nic extra nebylo.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....