Banes Motor České Budějovice
19.10.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Ostrava - Poruba 4:1

Motor České Budějovice
Počáteční oťukávání šlo v souboji Jihočechů se Slezany stranou. Šňůru vedoucí k rozbušce zapálil Roman Horák. Talentovaný forvard domácího celku, jenž je ještě stále i v dorosteneckém věku, se trefil hned v 1. minutě utkání. A šance pak byly k vidění i nadále. Ostravský brankář Gleich jich sice řadu pochytal, ale na pokus Jiřího Ferebauera, kterému puk předložil Soudek, už nestačil. Ve 12. minutě tak Jihočeši vedli o dvě branky. Před odchodem do kabin jim však optimismu ještě ubral hostující Petr Řezáč, jehož spolupráce s Radovanem Vajdou upravila skóre na 1:2 z pohledu Ostravských.

Do druhé třetiny tak oba týmy vstupovaly za zcela otevřeného stavu, což se ale projevilo i na dění na ledě. Oba týmy hlavně nechtěly vyrobit žádnou hrubku, kterou by soupeř mohl potrestat. Soustředily se na pozorné defenzivy a co prošlo, tak pochytali gólmani. Ve třetí třetině už ale zámek hostů povolil, což bylo i vyústěním mírné převahy Českobudějovických. Sareze se stal osudným moment trvající okolo 47. a 48. minuty. Nejdříve se totiž trefil David Feferle a když se k němu zakrátko přidal Roman Horák, veškeré naděje Ostravy na bodový zisk byly odstřihnuty.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....