Banes Motor České Budějovice
06.10.2007,

Reportáž ze zápasu: Znojmo – České Budějovice 2:4

Motor České Budějovice
Dobrý víkend zažili junioři HC České Budějovice. Ve dvou utkáních, které absolvovali na jihu Moravy uhráli čtyři body. Mohli jich mít i víc. V prvním zápase prohráli v Brně na nájezdy a ve druhém ve Znojmě vyhráli zcela zaslouženě.

V první třetině sice domácí celek soupeře jasně přestřílel, ale góly dávali Jihočeši. Stačilo jim k tomu pouhých šest střel. Hosté vedli po první třetině už 2:0, když se v 11. minutě prosadil povedenou střelou obránce Klement a ještě v první části zvýšil vedení svého celku další obránce Zíb. Vypadalo to, že hráči od Vltavy mají nakročeno k lehkému vítězství.

Jenže jak už se v této sezoně několikrát stalo, svěřenci kouče Stárka si dobře rozjetý zápas sami zkomplikovali. Nechali soupeře srovnat stav. Ve druhé části se sice zlepšili herně, ale góly střílel paradoxně znojemský celek. Hned ve 2. minutě se trefil obránce Pláněk a po deseti minutách vyrovnal povedenou střelou Havlík. Dlouho se však domácí celek neradoval. Za necelé dvě minuty strhl vedení na stranu HC České Budějovice Ťoupal a chvíli po něm přidal čtvrtou branku talentovaný útočník Horák. Hosté už znovu vedli o dva góly, ale tentokrát si už své vedení pohlídali.

Ve třetí části tempo hry trochu opadlo. Českobudějovičtí hráči hráli hlavně ze zabezpečené obrany a Moravané se s jejich hrou nedokázali vyrovnat. Zápas pomalu spěl k tomu, že se stav nijak zvlášť nezmění a to se také stalo. Jihočeši si připsali důležité vítězství ze hřiště soupeře. Letos to bylo jejich první.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....