Banes Motor České Budějovice
29.09.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Jihlava 2:5

Motor České Budějovice
Víkend, na který by nejradši zapomněli, zažili junioři HC České Budějovice. V pátek v podvečer podlehli Třebíči a v sobotu po poledni prakticky stejný výsledek zopakovali s Jihlavou. S Třebíči prohráli 2:4 a s Jihlavou 2:5.

Přitom to ještě na konci první třetiny nevypadalo vůbec špatně. Domácí tým vedl po brankách Vladimíra Stejskala a Petra Zíba dva jedna a měl nakročeno k tomu, aby zvítězil. Hosté byli sice první, kdo šel v zápase do vedení, když v 6. minutě využili přesilovku Zeleným, který nachytal lehkou střelou od modré na švestkách brankáře Klestila, ovšem hned po pěti minutách hry bylo srovnáno. Těsně po skončení početní výhody jednoho muže v poli se prosadil přesně trefenou střelou k tyči domácí kapitán Stejskal. Dobrou první třetinu pak z pohledu domácího celku ještě vylepšil jediný hráč, který je v reprezentačním výběru trenéra Hořavy do 20 let. Puku vystřeleného z hokejky Petra Zíba si hostující brankář snad ani nevšiml. V tu chvíli byli domácí v pohodě, hráli s přehledem, ale ne na dlouho.

Jako rozhodující se ukázal být úsek hry mezi 22. a 35. minutou zápasu. Hostům se nejprve podařilo Dvořákem, aby je o necelou minutu později zlomil svou brankou pro změnu kapitán hostujícího celku Jiří Man. Od té doby hráli domácí špatně. Nedařili se jim kombinace, o nějaké šanci si mohli nechat jen zdát. Čtvrtý hřebíček do rakve jim přidal ještě v minulé sezoně českobudějovický hráč Petr Pankratz. V sestavě hostů nebyl jediný. Mimo něj tam hrají ještě Dolina a Šaršok. Teprve v tu chvíli domácí vykřesali jiskřičku naděje na zvrat, ale dvě jejich šance skončily na konstrukci branky gólmana Vajnera. Hosté po dvou třetinách vedli 4:2 a vedli zaslouženě, protože druhá třetina patřila jim.

A patřila jim i ta třetí část. Hosté domácí nepouštěli naprosto k ničemu a hosté už svůj dobrý výkon korunovali další brankou. Hned ve 44. minutě dokázal znovu přesně zacílit Petr Pankratz po nahrávce Vejvody. Když si domácí vypracovali nějaké šance, nedokázali překonat brankáře Vajnera. Gesto zmaru předvedl rozhozením rukama domácí trenér Stárek, když jeho svěřenec Horák sám před brankářem nedal. Dukla Jihlava tedy vyhrála na jihu Čech a zopakovala dobrý výkon z pátečního kola v Plzni. Českobudějovický klub tak v tabulce předskočila a domácí hráči mají na čem pracovat.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, asistent trenéra a vedoucí mužstva HC České Budějovice: Neproměňujeme šance a to je naše bolest. Vedeme. Vedli jsme včera i dneska, ale nedáme branky. Soupeř pak bojuje srdíčkem a vítězství uhájí. Jim tam padlo všechno, co měli a na druhou stranu nám se nevedlo. Jedeme v sólovém nájezdu a hned z protiútoku dostaneme branku a to ty kluky potom poráží na kolena.

Karel Dvořák, trenér HC Dukla Jihlava: Samozřejmě jsem rád, že jsme tady vyhráli, protože s Budějovice jsme byli po včerejším kolen a stejných bodech. Druhá věc je to, že domácí mají hodně mladý mužstvo. Na to konto bych řekl, že jsme měli asi víc síly po včerejším zápase. Začali jsme dobře, dali jsme gól, pak jsme sice trochu propadli. Udělal jsem vítr v kabině a pak už jsme to zvládli. Je vidět, že tady staví na mladých. Odraží to i fakt, že my máme u nás některé hráče Českých Budějovic, kteří jsou starší.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....