Banes Motor České Budějovice
28.09.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Třebíč 2:4

Motor České Budějovice
Na jih Čech přicestovala Třebíč s velmi dobrou vizitkou. Přijela jakou vedoucí celek juniorské extraligy. V sezoně zatím neprohrála a od Českých Budějovic jí dělilo hned devatenáct příček.

Pohroma pro domácí již málem přišla ve 4. min., když se středním pásmem prohnal třebíčský útočník a Havran zatáhl až záchranou brzdu. Sudí Pešina nařídil trestné střílení. Jím však hosté pohrdli a bezbrankový stav zůstal zachován. Byli to naopak Jihočeši, kdo šel do vedení. Po samostatné akci se trefil nad lapačkou Ondůje Ondřej Ťoupal.

Hra pak byla hodně rozháraná. Vedení domácím vydrželo až do poloviny zápasu. Vedle vyrovnání se ale během mála jak více tří minut podařilo skóre otočit. První základ k tomu přidal Martin Jánský a když pak Klestila překonal Jan Kurial, Horácká Slávia najednou vedla 2:1.

Možná zlomový gól vstřelil ve 47. min. Tomáš Hobza, jenž se prosadil individuální akcí. Naději Jihočechům pak ještě vrátil Lukáš Zíb. Při dvojnásobné převaze mladší z bratrů Zíbů napřáhl od modré při přesilovce a hostujícímu brankáři nedal šanci. Byl to tak velice pikantní večer. Na hlavní ploše se totiž ten samý večer zapsal do střelecké listiny i Zíb starší. Při utkání HC MOUNTFIELD – Liberec však hájil barvy soupeře Českobudějovických. Po přihrávce Vlašína pak ale tři minuty před koncem utnul snahu domácích mladíků Lukáš Nahodil. Jako správný kapitán vrátil Třebíči náskok, na který už domácí nestihli odpovědět.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, vedoucí mužstva HC České Budějovice: „V utkání se velice projevil fakt, že soupeř měl ve svém středu starší a zkušenější hráče.“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....