Banes Motor České Budějovice
30.11.2007,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Zlín 5:4

Motor České Budějovice

Do utkání vlětli rovnýma nohama domácí a první prověrkou pro Sedláčka byl pokus Rezka. O změnu skóre se ale záhy postarali hosté. Ti totiž dojeli za brankou soupeře zdánlivě ztracený puk a po sérii karambolů se až ke gólové dorážce dostal Martin Šoula - 0:1. Chvíli na to mohl zvýšit Ondráček, ale Hrubec byl na místě. Oba celky měly následně možnost přesilové hry, ale další velkou příležitost musel likvidovat zlínský Sedláček až při hře pět proti pěti. Polodna svou kličku zatáhl až do rohu kluziště. Další průběh prvního dějství se obešel bez vyložených příležitostí, a tak se šlo poprvé do šaten za jednogólvého vedení hostů.

Druhé dějství začali v lepším světle hosté. Hned po 46 vteřinách se vhazovalo po pravci brankáře Hrubce a měnil se stav. Okál si pro sebe výborným způsobem vyhrál buly, prosadil se přes jednoho spoluhráče a nahrávkou přes celou šířku branky našel najíždějícího Juraje Juríka, který střelou z první skóroval - 0:2. Domácí to ale nesrazilo. Ustáli oslabení a dokázali snížit. Na konci rychlé akce stáli Polodna a Stejskal. Polodna dokázal na hranici kruhů v tvrdém souboji propasírovat puk mezi dvěma beky najíždějícímu Vladimíru Stejskalovi a ten se nemýlil - 1:2. Jihočechy vstřelená branka nabudila. Dokázali srovnat hru se soupeřem a za chvíli i skóre. Pokusy Soudka z 27. a Ferebaura ze začátku třicáté minuty se ještě neujaly.

Ovšem o několik desítek vteřin později si dvojice úspěšných aktérů při první brance Jihočechů spolupráci zopakovala. Polodna tentokrát posunul za brankou puk Vladimíru Stejskalovi. Ten si vyjel z rohu kluziště a přesnou střelou k tyči srovnal - 2:2. A to nebylo zdaleko všechno. Dobrou druhou třetinu korunoval další brankou Jihočech Jiří Ferebauer, který stál na konci spolupráce Polodny se Stejskalem a u tyčky branky dokázal skórovat - 3:2. Už se zdálo, že domácí půjdou do šaten ve vedení, ale osud byl proti. Spíše tedy hlavní rozhodčí, který vyloučil Polodnu za důraz u hrazení a po chvíli i Stejskala. Půlminutové dvojnásobné oslabení domácí přežili, ale v pokračující normální přesilovce inkasovali. Osm vteřin před koncem využil střelou z levého kruhu Honejskovu nahrávku Lukáš Finsterle a srovnal.

V závěrečné části se dlouho nic nedělo, ale pak byl ve 43. minutě vyloučen Finsterle a domácí dokázali nabídnutou přesilovou hru využít. Havran nahodil od modré a před brankovištěm operoval zcela osamocený Vladimír Stejskal. Nejprve nahození zpracoval, a posléze poslal kotouč do branky - 4:3. Když se o dvě minuty později dokázal z jízdy prosadit střelou mezi betony gólmana Sedláčka Petr Zíb - 5:3, zdálo se, že je rozhonuto. Zlín dokonce vystřídal gólmana. Sedláčka nahradil Hampl. Omyl byl pravdou. Hosté začali kousat a jejich tlak vyvrcholil v 52. minutě, kdy se Roman Vlach dokázal sám prosadit přes tři bránící Jihočechy a ještě si pohrát s brankářem Hrubcem 5:4. Bylo z toho drama. V 55. minutě Hrubec fantastickým zákrokem zabránil pokusu Okála a v 59. chytil střelu Vlacha. Poté si vzal hostující trenér Čech oddechový čas a Valaši tlačili. Hrubec chytil další těžkou střelu beka soupeře a Havran musel krosčekem srovnat situaci v brankovišti. Dostal dvě minuty a time - out bral domácí kouč Stárek. Hosté hráli power - play a 16 vteřin před koncem čarova opět Hrubec, když likvidoval střelu Bořuty z prostoru pro buly. Když zazněla siréna českobudějovičtí si zhluboka oddychly, body byly doma.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....