Banes Motor České Budějovice
07.01.2002,

Reportáž ze zápasu: Písek – České Budějovice 1:6

Motor České Budějovice
Mladíci z jihočeské metropole nastupovali k zápasu jako favorité a všem včetně trenérů bylo jasné, že přivézt body ze stadionu u Otavy je povinnost. „Je nám cílem postup do šestky, ke kterému nám před zápasem chyběly čtyři body,“ vysvětluje trenér Milan Stárek. Budějovičtí borci vykročili správně, do sítě domácích nastříleli půltucet gólů. „Zápas se nám povedl. Písek je nejslabším týmem soutěže, ale nic nám nedal dobrovolně. Ale kluci hráli dobře a soupeře přehráli. Mohli jsme nastřílet ještě víc branek,“ přemítá kouč.

Po konci utkání přišla další příjemná zpráva. Jelikož hráči Kladna, dalšího adepta na postup, s Libercem jen remizovali, stačí v posledních dvou kolech urvat jediný bodík. Šance číslo jedna se naskytne již ve čtvrtek, kdy na jih Čech přicestuje HC Slavia Praha. Druhá pak přijde v sobotu, dorostenecký celek zakončí základní část soutěže na ledě pražské Sparty. „Musíme se pokusit vyhrát doma se Slavií, i když to bude těžký zápas. Spoléhat na remízu nemůžeme,“ dobře ví Stárek. Stejně tak se nedá stoprocentně kalkulovat s body z duelu proti Spartě, protože na hřišti jednoho z favoritů celé soutěže se body často nerozdávají.
Ohlasy po zápasu
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....