Banes Motor České Budějovice
07.01.2002,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Chomutov 5:1

Motor České Budějovice
Již od úvodního vhazování bylo jasné, kdo více touží otevřít skóre. Ve 2. minutě minul prázdnou branku domácí Lála. V 8. minutě své šance neproměnili Květoň ani Krejčí. O chvilku později vybojoval v oslabení Mrkvička puk pro Hřebejka, ale posile z A týmu se ze samostaného nájezdu zakončit nepodařilo. V 14. minutě měli hosté dvojnásobnou početní výhodu, budějovičtí borci však neinkasovali. Několikrát se vyznamenal brankář Kučera. Tři minuty nato se karta obrátila a totožnou přesilovou hru dokázal využít obránce Hanzl – 1:0. Tento výsledek však nevydržel dlouho. O třicet vteřin později v útočném pásmu chyboval Novotný a hostující kanonýr Charousek se štěstím vyrovnal – 1:1.

Začátek druhé třetiny se hrál bez větších šancí na obou stranách. K ohrožení branky došlo až v 8. minutě při přesilovce domácích pěti proti třem, chomutovský brankář však puk za svá záda nepustil. Podruhé inkasoval v 31. minutě zápasu. Po Kostourkově nahrávce se trefil Formánek – 2:1. V 33. minutě se Kostourek zkoušel prosadit individuálně, jenže po efektní kličce na obránce chybělo důraznější zakončení. Hubené vedení naši mladíci v druhé třetině uhájili, i když Kučerovi tři minuty před jejím koncem pomohla po dělovce obránce hostí tyč branky.

Do třetí třetiny vstoupili českobudějovičtí hokejisté velice aktivně a soupeř chvílemi vůbec nevěděl, co hrát. Vidět byla zejména trojice hráčů Lála, Řehoř, Kostourek, jenže náskok ve skóre zůstával pouze jednobrankový. Ve 47. minutě nezakončil sólo Krejčí a z následné dorážky netrefil odkrytou klec Tupý. V 53. minutě však konečně uhodilo, ze spolupráce s Krejčím těžil Květoň – 3:1. Neuplynuly ani dvě minuty a strážce severočeské svatyně lovil puk ze sítě počtvrté. Řehoř přihrával a Lála skóroval blafákem – 4:1. V 57. minutě se ještě po pěkné Kostourkově asistenci prosadil zblízka Řehoř a korunoval tak úspěch svého týmu pátou vstřelenou brankou.

Ohlasy po zápasu
Jan Tlačil (trenér HC ČB): „Hráči Chomutova byli urputní, bojovní a nehráli příliš technicky. Bylo vidět, že byli vychováváni pro hokej v 1. ČP lize. My jsme věděli, že je musíme přebruslit a neustále přečíslovat. Hráli jsme na čtyři pětky, nedali góly a dlouho vedli o jednu branku. To soupeř samozřejmě vycítil a bylo těžké ho přehrát. Naplno se nám to podařilo až ve třetí třetině a převahu jsme vyjádřili i střelecky.“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....