Banes Motor České Budějovice
22.09.2005,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 4:3

Motor České Budějovice
Úvodní desetiminutovka patřila Bílým Tygrům. Z nátlakové hry vytěžili jeden gól. Padl už ve 3. minutě, kdy Radek Lemfeld dostal puk ve středním pásmu a svůj průnik proměnil - 1:0. V 5. minutě zlikvidoval českobudějovický brankář Tomáš Klestil nájezd Mizeríka a takřka totožná situace se opakovala o dvě minuty později. Jihočechům pomohlo vyloučení libereckého Přibyla za sekání, které v 12. minutě potrestal vyrovnávacím gólem Zdeněk Sekera - 1:1. Českobudějovičtí se chytili. Ve 14. minutě pálil zblízka Feferle a domácí gólman Robin Blažíček zachránil, podobně jako v 17. minutě při sólu téhož hráče hostů. Na druhé straně se blýskl Klestil při střelách Kopice a Zákoutského.

Na začátku druhé třetiny byli vyloučeni Červený za napadení a Klement za vražení na hrazení. Liberec hrál 45 vteřin přesilovku 5 na 3, kterou sice nevyužil, ale ve 24. minutě v následné hře pěti proti čtyřem 18 vteřin před koncem trestu Klementa skóroval po Stehnově přihrávce Lukáš Mizerík - 2:1. Radost domácích netrvala ani minutu. Nedůslednosti při bránění využil v 25. min. ke svému druhému gólu Zdeněk Sekera - 2:2. Liberečtí se snažili strhnout potřetí vedení na svou stranu. Bombu Hataše od modré v 26. minutě kryl Klestil a v 29. minutě se proti českobudějovickému brankáři neprosadil tváří v tvář Krastenics. Hosté převzali iniciativu při libereckých vyloučeních. V 31. minutě pálil v přesilovce od modré Heindl, v 32. také v přesilovce Kokeš - v obou případech si poradil Blažíček. V 34. minutě však nestačil v dalším libereckém oslabení při vyloučení Hataše (hákování) na ránu Jana Bízy - 2:3.

Třetí třetina byla poznamenána šesti dvouminutovými tresty pro České Budějovice oproti jedinému pro Bílé Tygry. V krátkém sledu byl dvakrát poslán na trestnou lavici Ťoupal. Jeho prohřešky ještě gólově potrestány nebyly, střely Seidla i Hataše lapil Klestil. Rozhodující verdikty přišly v závěrečné desetiminutovce. Nejprve byl v 51. minutě vyloučen domácí Zákoutský, ale už půl minuty po něm šel na trestnou lavici českobudějovický kapitán Ferebauer a za dalších 11 vteřin jeho spoluhráč Červený. Toto rozhodnutí sudího lavička Jihočechů neunesla a za protesty dostala ještě jeden dvouminutový trest. Tygři hráli přesilovku 4 na 3 a využili ji v 53. minutě zásluhou obránce Jána Nika - 3:3. V 55. minutě neudržel nervy českobudějovický Feferle, za vražení na hrazení inkasoval 2+10 minut a Liberečtí další početní výhodu využili v 56. minutě ve vítězný gól Jakuba Klímy - 4:3.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....