Banes Motor České Budějovice
31.03.2018, Karel Svoboda

Toman: Máme výborné trenéry

OSTRAVA - Střelce dvou branek v semifinálovém klání si rovněž odchytla k rozhovoru Česká televize a klubový diktafon byl opět ve střehu.

Matěji, vy jste vstřelil úvodní branku zápasu a okamžitě jste převzali otěže zápasu do svých rukou. Byl úspěšný vstup do zápasu tím klíčem ke konečnému vítězství?

Je samozřejmě lepší vstřelit první gól. Je to veliká vzpruha. Do zápasu vás to pochopitelně nastartuje. Nám se povedlo vstřelit i druhý gól, ale bohužel jsme pak inkasovali dva góly. Dali jsme ale další dvě branky a třetí třetinu už jsme si pohlídali. Byl to tuhý boj. Zvládli jsme to a jsme rádi.

Neměli jste v důsledku ztráty dvoubrankového vedení nějaký psychický problém?

Jo, problém to je. Ale my máme výborné trenéry a celou sezónu jsme naladěni, že i když se prohrává, že stále jedeme stejně. Oba dva trenéři nám v tomhle strašně moc pomáhají. Vůbec jsme si i za vyrovnaného stavu neříkali, že bychom mohli zápas nezvládnout. Pořád jsme věřili a nakonec jsme opravdu vyhráli.

Jste asi největším překvapením turnaje. Asi se nečekalo, že tak hladce postoupíte do finále.

Překvapení, nevím. Dvakrát jsme v sezoně porazili Salcburk. Takže překvapení, ano i ne. Záleží zde na dvoudenní formě týmu, není to žádný dlouhodobý turnaj. A my tu formu máme, tak to klape.

Co byste řekl k vašemu gólmanovi? Předvedl perfektní výkon.

Já se znám s Danem už docela dlouho a za tu dobu nikdy nezklamal. Chytá opravdu výborně a tady to jenom potvrzuje.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....