Banes Motor České Budějovice
31.03.2018, Karel Svoboda

Bělohlavovy ohlasy pro Českou televizi

OSTRAVA - Po semifinálové výhře vyzpovídala Česká televize trenéra Radka Bělohlava. Naše redakce přiložila svůj mikrofon k poslechu.

Co podle vás zdobí váš tým a co mu pomohlo až do finále?

Tak náš tým je především tým, což je vidět na každém kroku, v šatně i na ledě. I dnes se nám to povedlo přenést ten bojovný duch a kolektivní pojetí na led.

Podíváme-li na loňské výsledky, kdy jste vypadli v osmifinále s Chomutovem, co se změnilo, že rázem bojujete o titul?

Pomohl nám čas. Dva roky těžkého tréninku nesou ovoce. Tým dorostl do výkonu, loňští mladší dorostenci dorostli do rolí lídrů. Loni nám chyběly góly, tvrdost. Kluci dorostli a baví je to?

Vypíchl byste nějaké individuality ve vašem týmu, třeba brankáře Svobodu?

Brankář chytal parádně, podpořil tým svým výkonem. Ale my prakticky celou sezónu včetně dneška hrajeme na čtyři pětky. My tu s sebou máme skoro 30 hráčů, tým prošel určitou obměnou. Všichni musejí zabojovat o místo v sestavě, na ledě je pouze 20 hráčů. Jak se ptáte, jestli bych měl někoho vypíchnout, tak odpovídám ano, máme v mužstvu zajímavé kluky.

Vlastně i počet diváků v hledišti o něčem svědčí, že to umíte udělat tak, aby s vaším týmem rodiče šli.

Ano, povedlo se nám to ve čtvrtfinálovém duelu s Pardubicemi, kdy přišlo hodně diváků. Sami kluci z toho byli překvapeni, cítili nervozitu v rukách i v nohách. Naši fanoušci, hlavně rodiče, jsou jako náš tým, taky je to baví, jak je vidět a slyšet.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....