Banes Motor České Budějovice
12.03.2018, Filip Kortus

Kladno je na tom dobře bruslařsky, varuje před začátkem série Peter Galamboš

Semifinále a boj o extraligu je tu. Motoru začíná v úterní podvečer semifinálová série s Kladnem, přes které vede cesta do bojů s extraligovými týmy. Proti Rytířům odehráli Jihočeši v základní části vyrovnané bitvy. V jedné z nich rozhodl už v první třetině Peter Galamboš, když proměnil samostatný únik a v rozhovoru mimo jiné zavzpomínal, jak branku oslavil. První zápas proti Kladnu je na programu v úterý v 17:30.

Co čekáte od série s Kladnem?
Čtyřikrát jsme s nimi hráli, víme, co můžeme očekávat. Jsou na tom výborně bruslařsky, umí být velmi produktivní. Musíme se jim rychlostně přizpůsobit a uvidíme, jak to bude vypadat.

Ukázaly vám zápasy v základní části, jaký je na Rytíře ideální recept?
Určitě se s nimi dá hrát, není to žádný nepřekonatelný soupeř. Vybavuji si, že jeden zápas na jejich ledě jsme vedli, ale bruslařsky jsme odešli a neuhráli ani bod. Na to si musíme dát pozor.

Poslední střetnutí jste doma prohráli, ale bylo to v době, kdy se vám hrubě nedařilo. Je lepší na tento zápas vůbec nevzpomínat?
Základní část je jiná soutěž a je pravda, že poslední zápasy v ní jsme byli v křeči a vůbec se nám nedařilo. Nyní jsme poměrně solidně přešli přes první kolo play-off a jdeme dál. Sérii začíná od nuly, čekají nás těžké boje.

Mohla Kladno šestizápasová vyrovnaná série s Prostějovem unavit?
Nemyslím si. Kdyby se hrálo na sedm zápasů, mohlo to dle mého mít větší vliv. Čas na oddych měli, nevěřím, že by je to fyzicky složilo.

Dá se s Rytíři očekávat lepší hokejová podívaná než s Havířovem? Ubyde oproti čtvrtfinále na důrazu?
Možná nehrají tolik do těla, ale v týmu mají hráče, kteří umí přitvrdit. Hrají rychleji a techničtěji než Havířov. I přesto umí zahrát jednoduše, nedělá jim problém nahodit si kotouč a jít si za ním.

Druhé vzájemné utkání jste rozhodl v desáté minutě zápasu, kdy jste se trefil z brejku a oslavil jste branku výstřelem na novinářskou tribunu. Vzpomínáte si na to?
Samozřejmě. Pája (Rok Pajič) mě vyslal do brejku a se štěstím jsem ho proměnil. Byli jsme s kluky, kteří nehráli, domluveni, že je nějak pozdravím. Takže to tak vyplynulo. Doufám, že střeleckou smůlu prolomím, už jsem dlouho neskóroval. Kdyby se to podařilo v prvním zápase, byl bych rád.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....