Banes Motor České Budějovice
20.02.2018, Adam Pavlíček

Motor ještě zkusí zaútočit na první místo, v cestě mu stojí Kladno

Motor prohrál přímý souboj o první místo v Karlových Varech. Nyní, v posledních dvou kolech základní části, se ještě o první místo popere. Ve středu přijedou do Budvar arény kladenští Rytíři. Utkání už je vyprodané, sledovat ho ale budete moci skrze textový onlajn přenos nebo skrze placený přenos.

Rytíři Kladno

Kladno už se na první dvě příčky v tabulce dotáhnout nemůže a naopak se musí dívat spíše pod sebe. Bodově dohnat Rytíře můžou ještě Slavia, Přerov a také prostějovští Jestřábi, kteří se se Středočechy utkají v posledním kole základní části. Navíc forma Rytířů v posledních zápasech není příliš oslnivá. V posledních sedmi zápasech odcházeli hned čtyřikrát jako poražení.

Kladno bodově táhne dvojice Patrik Machač a Jan Kloz. Součet bodů obou kladenských útočníků se prozatím zastavil na čísle 81. Špatně si nevede z pozice obránce ani Petr Štindl, jenž posbíral 20 kanadských bodů. Že se do sestavy Kladna vrátil Jaromír Jágr, to není žádné tajemství. Tato osobnost českého hokeje si zatím v pěti duelech připsala čtyři body. Nad startem Jágra proti Motoru dlouho visel otazník, dnes ale Kladno na svém twitterovém účtu oznámilo, že se slavná 68 na jihu Čech nepředstaví. Nahlédneme-li do statistik, zjistíme, že Kladenským se letos nedaří přesilové hry, v bilanci jejich využití jsou totiž až jedenáctí. Žádná sláva to není ani v oslabení. Zde Rytíři drží statistiku necelých osmdesáti procent ubráněných početních nevýhod. Zároveň jsou ale třetím nejméně trestaným týmem WSM ligy.

Bilance vzájemných duelů mezi Motorem a Kladnem z této sezóny hovoří o něco lépe pro Jihočechy. Ti zaváhali jen v prvním měření sil na ledě Kladna, následující dva zápasy vyhráli v poměru 3:0 a 2:1.

Sestava Kladna z minulého zápasu proti Havířovu:

Cikánek – Štindl, Matula, Lenďák, Kehar, P. Hořava, Svedlund – Jágr, Machač, Zikmund – M. Hořava, Přikryl, Strnad – Tůma, Kurjanov, Kloz – Pekr, Kaut, Redlich – Kubík.


51. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno

Středa 21. února 2018, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Jihočechů

Motoru se nedaří hlavně na venkovních kluzištích. Venku už Motor nevyhrál pět utkání v řadě, doma ale naopak naposledy neuspěl ještě před Vánoci, konkrétně 18.12. proti Prostějovu. V posledních zápasech se rozstřílel českobudějovický útočník Luboš Rob a s osmnácti zásahy, které nasbíral v dresu Motoru, je nejlepším střelcem týmu. Další tři trefy letos zapsal v dresu Kadaně. Hráčem, který vévodí kanadskému bodování Českobudějovických, je ale Václav Nedorost. Zkušený útočník nasbíral 43 bodů (16+27). Zda České Budějovice napraví prohru z ledu karlovarské Energie, to sledujme ve středu od 17:30!

Sestava Motoru z minulého utkání proti Karlovým Varům:

Kváča – Kutlák, Čáp, Kučný, Vráblík, F. Novák, Fillman – J. Mikyska, Rob, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....