Banes Motor České Budějovice
08.02.2018, Adam Pavlíček

Ke speciálnímu utkání jede Motor na led Třebíče

V základní části Motor odehraje na venkovních kluzištích už jen tři zápasy. V sobotu míří za jedním z nich do Třebíče. Horácká Slavia 90. let od založení klubu oslaví právě v utkání s Motorem, chybět tedy nebude doprovodný program, který zahrnuje i budějovické fanoušky. Ti se mohou těšit na celostadionový přípitek na počest třebíčského klubu před úvodním vhazováním. Utkání bude možné sledovat skrze klasický textový onlajn přenos nebo placený přenos.

Horácká Slavia Třebíč

Pohled na tabulku nám ukáže, že Třebíč je na tom podobně jako minulý rok. V uplynulé sezóně byli třebíčští hráči po základní části na pátém místě, letos se prozatím nachází na osmém. Nejblíže je Horácké Slavii v tabulce Havířov, který je s jednobodovým náskokem na sedmé pozici. O osmé místo bude ještě zcela určitě chtít zabojovat Vsetín, jenž ztrácí šest bodů. V boji o udržení postupové pozice nečeká Horáky nic lehkého. Mimo Motor se utkají ještě s Prostějovem a v posledním kole základní části přivítají v Mann+Hummel Aréně právě hokejisty ze Vsetína.

Nejvíce bodů stihl v třebíčském týmu za čtyřicet dva zápasů nasbírat Roman Erat, konkrétně 34 (5+29). Jeho bodová sbírka ho řadí v tabulce kanadského bodování na patnácté místo, čtrnáctý je prostějovský Venkrbec, který má stejně bodů, jen se mu podařilo posbírat více gólových zásahů. Zajímavostí je, že hned 21 bodů Roman Erat posbíral při přesilovce svého týmu. Právě třebíčské přesilovky se podle procentuálního využití podobají těm českobudějovickým. Motor využil 17,51 % početních výhod, Třebíč 17,37 %. Třebíčská oslabení snesou ve WSM lize také přísnější měřítka. Necelých 85 % ubráněných oslabení momentálně řadí Horáky na páté místo v tomto ohledu. Českobudějovické hokejisty navíc v sobotním klání nebude čekat nic lehkého. Nejen, že budou stát proti hokejistům Třebíče, ale také proti zaplněným ochozům. V Mann+Hummel Aréně se totiž očekává nejvyšší návštěvnost za tuto sezónu.

Duel bude doprovázet sváteční atmosféra. Hrát se bude v retro dresech, jelikož klub z Vysočiny bude slavit devadesát let od svého založení. Fanoušci se mohou těšit na historický výstavu i doprovodný program začínající hodinu před utkáním. Akce bude připravena i pro příznivce Motoru, pro které platí, že se mohou zúčastnit předzápasového přípitku před zahájením duelu.


48. kolo

Horácká Slavia Třebíč

ČEZ Motor České Budějovice

sobota 10. února 2018, 17:30
Mann+Hummel Aréna

Sestava Třebíče z minulého utkání proti Havířovu:

Vejmelka – L. Vágner, Nedbal, D. Mikyska, Furch, Čejka, Kaláb, Půža – Erat, Dolníček, P. Kratochvíl – T. Havránek, Jan Wasserbauer, L. Horký – Vodný, Kusko, Kristl – Ferda, Süss, Paták.

Z tábora českobudějovických hokejistů

Motor se nachází stále na samotném vrcholku tabulky. V minulém utkání proti Vsetínu se o své postavení ale strachoval, nicméně domácí duel se Vsetínem v závěru nakonec zvrátil na svou stranu a první příčku udržel. Do karet nehraje Českobudějovickým ani fakt, že se jim v Třebíči daří zhruba na půl. Z posledních šesti zápasů zde Jihočeši třikrát vyhráli, třikrát prohráli. Dlouhodobě nejproduktivnějším hráčem Českých Budějovic je Václav Nedorost (15+26). To, že jihočeský klub nebude na Vysočině čekat nic lehkého, naznačují také tři vzájemné zápasy z této sezóny. Všechny tři skončily v poměru 2:1 a vždy se radoval domácí tým. Dvakrát se zápasy protáhly až do prodloužení.

Sestava Motoru z minulého zápasu proti Vsetínu:

Kváča – Kutlák, Pýcha, Vráblík, Čáp, F. Novák, Fillman – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Nejezchleb, Vampola, Čermák – J. Mikyska, Rob, Jonák – Heřman, Galamboš, Vlček.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....