Banes Motor České Budějovice
07.02.2018, Denisa Józsová

Takhle tragicky do třetin vstupovat nemůžeme, je si vědom Vít Jonák

Utkání proti Vsetínu nebylo vůbec jednoduché. Motor dvakrát prohrával, ale dokázal se vzchopit, pokaždé vyrovnat, a nakonec si připsal tři body do tabulky za výhru 4:2. Dvěma góly se na vítězství podílel Vít Jonák, jenž vstřelil branku vítěznou, a posléze potvrdil tři body střelou do prázdné brány.

Jak moc cenné jsou dnes tři body? Vsetín totiž nebyl horším týmem…
Valaši dnes rozhodně nebyli horším týmem, dokonce si myslím, že nás většinu zápasu přehrávali. My jsme měli jen nějaké pasáže, kdy jsme je dokázali zatočit, ale moc jich nebylo. Smekám klobouk před Vsetínem a myslím, že dnes byl lepší než my.

Dá se považovat za rozhodující moment to, že soupeř dnes nevyužil velký tlak na začátku druhé třetiny?
My jsme si něco o přestávce řekli, ale do druhé části jsme nastoupili tragicky. Takové vstupy do třetin se nám nemohou stávat. Naštěstí jsme žádný gól neinkasovali. Pak jsme trochu zvedli pohyb, začali jsme se srážet. Posléze zde byla pasáž, kde jsme byli lepší.

Již několik zápasů hrajete v lajně s Robem a Heřmanem. Spolupracuje se Vám s nimi dobře?
Jo, řekl bych, že jsme na sebe už celkem zvyklí a víme, co od sebe můžeme očekávat, přestože jsme dnes zase nastoupili v trochu jiné sestavě. Myslím, že nám to spolu klape.

Můžete nám popsat Vaše dvě trefy?
U první branky skvěle zachytil Petr Vampola kotouč ve středním pásmu a zavážel ho do útočné třetiny. Zbytek kluků šel střídat a on čekal na to, než mu tam někdo najede. Když jsem viděl, že čeká a někoho hledá, tak jsem do toho zkusil kopnout. Dostal jsem hezkou žabičku, přešel jsem kolem beka a naštěstí to tam propadlo. U druhého gólu Václav Nedorost „čopoval“ od levého mantinelu jen do středního pásma, aby to nebylo zakázané uvolnění, a já jsem si všiml, že beci jsou celkem daleko od sebe. Tak jsem do toho kopl, plácl do puku, a ten nakonec spadl do branky.


Vít Jonák v utkání proti Vsetínu

Bodování: 2+0
Střely: 2
Ice time: 13:13
+/-: +2

Vstřelil jste dneska dvě branky svému bývalému týmu, navíc jedna z nich byla vítězná. Budete něco přispívat do společné kasy?
Za výhru proti Vsetínu do kasy něco hodím.

Co říkáte na domácí úspěšnost Motoru? Přece jen prohrál jediné domácí utkání.
Je pravda, že v Budvar aréně ty zápasy zvládáme, ale chtělo by to zvládat zápasy i venku. Ta liga není žádná sranda. Evidentně je vyrovnaná a nikdo nechce mít po soutěži koncem února. Týmy okolo toho osmého místa hrají o život, přesto bychom ty zápasy měli odehrát lépe, než jsme hráli dnes.

Do konce ligy zbývá pět kol. Co udělat pro to, aby Budějovice zůstaly na prvním místě?
Získat co nejvíce bodů. Musíme se odpíchnout od konce dnešního utkání a šlápnout do toho. Musíme sbírat body, co nejvíce to půjde. Na konci čtvrtiny nás čekají těžké zápasy s Kladnem a Karlovými Vary. Tím nechci říct, že ostatní zápasy nebudou těžké, ovšem tyto dva budou nejspíše klíčové z toho pohledu, jestli skončíme první nebo ne.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....