Banes Motor České Budějovice
03.02.2018, Filip Kortus

Krajský výběr skončil na ODM devátý

Zimní olympiáda dětí a mládeže je u konce. Motor měl na hrách v Pardubickém kraji několika četné zastoupení, když většinu Jihočeského hokejového výběru obsahovali hráči právě z Motoru. Mezikrajský turnaj hodnotil jeden z trenérů a kouč mládežnických týmů Budějovic Filip Turek.

Krajský výběr skončil na šampionátu devátý, když se neprobojoval do dalších zápasů ze základní skupiny. „Na turnaj jsme nejeli s žádným velkým očekáváním, nicméně jsme doufali, že budeme mít o něco lepší výsledky,“ hodnotil po skončení Filip Turek, který zároveň dodal, že lepší umístění nebylo daleko: „Odehráli jsme pět vyrovnaných zápasů. Lepší jsme byli i v zahajovacím utkání proti Jihomoravskému kraji, jenže jsme poměrně vysoko prohráli. To dle mého určilo ráz celého turnaje. Při troše štěstí jsme mohli bojovat o přední příčky“ poznamenal Turek.

Účast na ODM zakončil Jihočeský výběr s negativní bilancí dvou výher a čtyř porážek, přičemž proti Královehradeckému a Moravskoslezskému soupeři padl po boji o gól. „V zápasech, kde jsme těsně prohráli, jsme odehráli naprosto vyrovnaná utkání. Jediný kraj, který nás opravdu přehrál, byl Olomoucký,“ přiblížil bývalý vynikající útočník.

Kádr Jihočechů byl složen převážně z hráčů Motoru, které doplnili hokejisté z Tábora. „Od šesté třídy se kluci mezi sebou potkávají, takže se znají a nebyl problém, aby se dali dohromady. Sestava se nám měnila minimálně, hráli jsme většinou ve stejném složení.“ V týmu byl i brankář Oliver Šatný, jenž v letošním ročníku nastupuje za Chomutov. Za Jihočeský kraj mohl nastupovat díky trvalému bydlišti na jihu Čech.

Svěřenci trenéra Filipa Turka měli svou skupinu v České Třebové, takže neměli moc prostoru podívat se do centra dění olympiády. „Abych řekl pravdu, moc jsme toho neviděli. Každá disciplína byla v jiném městě, my jsme měli stanoviště v České Třebové. Každý den jsme hráli dva zápasy, takže nebyl prostor jít na ostatní sporty. Občas jsem zahlédl naše barvy v hledišti, což bylo potěšující,“ uzavřel Turek.

Výsledkové shrnutí se soupiskou Jihočeského kraje si můžete přečíst v následující reportáži na klubovém webu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice