Banes Motor České Budějovice
29.01.2018, Marek Baloun

Poslední letošní souboj prvního s posledním! Do Budvar arény míří Kadaň

Konec základní části se blíží plnou rychlostí a Motor aspiruje na to jít do play-off z první pozice. K tomu ale musí mít neustálý přísun bodů, jinak ho můžou předstihnout Karlovy Vary. Motor v minulém kole dostal velmi studenou sprchu, když na ledě Prostějova prohrál vysoko 2:7. Zápas doma proti poslednímu celku SK Kadaň tak kromě boje o body bude pro budějovický celek určitě prostor pro vyčištění hlavy a napravení posledního zaváhání. Střet prvního s posledním je naplánován v Budvar aréně na středu v 17:30 a jako vždy Vám nabízíme hned tři možnosti, jak zápas můžete sledovat – skrze placený videopřenos zde, k dispozici bude také textový přenos nebo si samozřejmě můžete koupit lístky přímo do arény, například zde, v naší prodejní aplikaci.

Náš soupeř – SK Kadaň

Trhači se krčí na úplně poslední příčce WSM ligy bez větších šancí na změnu. Na předposlední Benátky sice ztrácí „jen“ deset bodů, na dvanácté Ústí nad Labem to už ale je celých dvaatřicet bodů (pro představu, rozdíl mezi Kadaní a Motorem je pak více než dvojnásobný – celých devětašedesát (!) bodů). Naštěstí pro Kadaň, z WSM ligy nelze sestoupit, a tak můžou Severočeši začít už dopředu plánovat strategii pro další ročník.

Kadaň vyhrála naposledy v osmatřicátém kole, když z Ústí nad Labem odjela s výhrou 3:1. To už je ale šest zápasů nazpět a během nich to pro Trhače moc hezky nevypadalo. Skóre 10:31 je samo o sobě dostatečně výmluvné. Severočeši postupně prohráli s Karlovými Vary (2:4), Kladnem (0:5), Přerovem (2:3), Litoměřicemi (3:8), Slavií Praha (1:7) a naposled, v pondělí, s Havířovem (2:4). Pokud jde o střety s Motorem, Jihočeši vyhráli všechna tři utkání, a to poměry 2:1, 6:3 a 3:1.

Sestava Kadaně z posledního utkání (soupeř byl Havířov):

Spěšný – Buchtela, Trefný, Szathmáry, Kadeřávek, Šefl, Blaha, Hlaváček – Hlava, Rindoš, Wágner – Rezek, Hejcman, Chrpa – Dufek, Havlíček, Tůma – J. Müller, Tupý, Krejčiřík.


45. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

SK Kadaň

Středa 31. ledna 2018, 17:30, Budvar aréna

Zprávy z Budvar arény

Motor po sobotní naprosté devastaci Benátek nad Jizerou poměrem 8:1 čekala sprcha doslova arktických teplot. Na ledě Prostějova se role obrátily a byl to naopak budějovický celek, který neuhrál ani bod. Jihočechům se povedlo gólmana Neužila prostřelit jen dvakrát, Petr Kváča průstřelů ,,koupil“ hned pět, než pustil do branky Davida Gábu, který k už tak špatnému výsledku dovolil Jestřábům přidat další dvě branky a tím zakončit konečný výsledek na 7:2 ve prospěch domácího celku. Na toto utkání tak určitě všichni moc rádi zapomenou.

Sestava Motoru z utkání proti Prostějovu:

Kváča (41. Gába) – Čáp, Kučný, F. Novák, Pýcha, Vráblík, Fillman, Kachyňa – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Nejezchleb, Vampola, J. Mikyska – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....