Banes Motor České Budějovice
29.01.2018, Filip Kortus

PRO - CEB 7:2 - Prostějov na svém ledě nedal Motoru šanci

Žádná odplata se nekonala. Prostějov i podruhé za sebou dokázal poměrně snadno přehrát budějovický Motor, když na svém ledě získal tři body za výhru 7:2. Nejvíce se o výhru Jestřábů zasadil loni ještě budějovický útočník Tomáš Nouza, který si připsal jednu branku a dvě asistence. Za Motor se trefili Mitch Fillman a Lukáš Květoň. Už ve středu hostí tým Mariana Jelínka poslední Kadaň.

První třetina nabídla rychlý hokej, s mírnou převahou Jihočechů. Ti se tlačili do rychlého zakončení, ale střely Nováka, Galamboše a Nedorosta se neujaly. Domácí hráli ze zabezpečené obrany, jednoduše přerušovali útočné akce hostí a do poloviny třetiny se jim to i dařilo. Ovšem v 10. minutě Marek Drtina fauloval kolenem a přesilovka slibovala vyústění optické převahy Motoru. To se mu ovšem díky obětavosti domácích hráčů a výbornému Neužilovi nepovedlo. V 17. minutě si zahráli přesilovku i domácí hráči, ale z žádné z nebezpečných střel nedokázali skórovat. Když už se zdálo, že se první třetina obejde bez gólů, dostal Matouš Venkrbec krásnou nahrávku od Davida Dvořáčka a nedal Kváčovi šanci. Po první třetině stav 1:0.

Druhá třetina začala stejně jako skončila ta první. Jan Starý se po Drtinové průnikové přihrávce dostal do zakončení a prostřelil podruhé Kváču. Domácí příznivci si užívali vedení svého oblíbeného celku a hnali Jestřáby do útoku. Domácí aktivitu tlumí opět vyloučení, které prostějovští zvládají s přehledem a později zasazují prvnímu týmu tabulky další údery. Na 3:0 zvyšuje Dušan Žovinec, který se nejlépe z orientoval před brankou. Poté sice hostující Fillman vymetl levý horní roh Neužilovy branky, ale brankostroj Jestřábů nezastavil. Na 4:1 zvýšil Nouza a Jan Rudovský ukončil druhou třetinu se skóre 5:1.

Třetí třetinu si Jestřábi pohlídali, když nepustili Budějovické do velkého ohrožení domácího brankáře. Střelecky se prosadil i nejproduktivnější hráč ligy Tomáš Divíšek, který vyškolil Jiřího Kučného stahovačkou a zavěsil pod víko. Troufnu si říct, že toto byla stahovačka letošní sezóny! Sedmý gól přidal navrátilec do sestavy Milan Švarc a to už vypadalo pro hosty velmi zle. S takovým debaklem ještě ze soupeřova hřiště neodjížděli. Kosmeticky ještě upravil skóre využitou přesilovkou hostující Lukáš Květoň. Do konce zápasu se skóre už nezměnilo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....