Banes Motor České Budějovice
28.01.2018, Filip Kortus

V pondělí do Prostějova. Oplatí Motor Jestřábům jedinou domácí porážku?

Nabitý program hokejistů Motoru pokračuje už v pondělí. Svěřenci trenéra Mariana Jelínka zajíždí do Olomouckého kraje, kde je vyzve nepříjemný Prostějov. Na něj Budějovičtí nemají úplně ideální poslední vzpomínky, jelikož si s ním v posledním vzájemném utkání připsali první a dosud jedinou domácí porážku. Vyloupí Motor i podruhé v sezoně Prostějov a oplatí mu prohru z posledního duelu? Zápas začíná v 18:00 a v jej můžete sledovat živě nebo skrze textový přenos.

Prostějov

Jestřábi z Prostějova se musí mít na pozoru. Ještě donedávna bojovali společně se Slavii a Přerovem o čtvrtou pozici, jenže vinou zhoršující se formy si musí dávat pozor na zadní vrátka v podobě jistoty play off. Svěřenci trenéra Jiřího Vykoukala dokázali v posledních třech utkání uhrát pouze bod, což je katapultovalo na šestou pozici s pětibodovou ztrátou na čtvrtou Slavii. Naopak se Prostějovským přiblížila devátá nepostupová pozice do play off, na kterou Havířov ztrácí už "jen" deset bodů.

V čem Jestřábi s přehledem kralují jsou individuální statistiky a procentuální využití přesilových her. Tři z prvních čtyř příček kanadského bodování celé soutěže drží právě Prostějov, když nejproduktivnějším hráčem je Tomáš Divíšek (19+28), hned za ním je exbudějovický Tomáš Nouza (17+30) a čtvrtý se drží Jan Rudovský (14+26). Mezi obránci se daří Marku Drtinovi (6+18), pozice brankáře číslo jedna v letošní sezoně plní Jakub Neužil (92,34%). Úctyhodné je i využití přesilových her, které v podání Jestřábů čítá rovných 23%. Suverénně nejvíce z celé soutěže.

Sestava Prostějova z minulého zápasu proti Havířovu:

Neužil – Mikliš, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Rašner – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Švec – Fiala, V. Meidl, Prokeš – Švarc, Hozák, Nestrašil.

44. kolo

Jestřábi Prostějov

ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 29. ledna 2018, 18:00, zimní stadion Prostějov

Z tábora Jihočechů

Poslední duel se Jihočechům povedl na jedničku. Budějovičtí před domácím publikem jednoduše smázli Benátky v poměru 8:1 a upevnili si první místo v tabulce. V brance dostal podruhé za sebou příležitost Petr Kváča, který ve dvou posledních duelech inkasoval pouze jednou. V sestavě Motoru se naposledy neobjevili obránce Zdeněk Čáp ani Petr Vampola. V útoku nenastoupil ani Vlastimil Dostálek, který poslední zápasy nastupuje v extralize za Duklu Jihlavu.

Sestava Motoru z posledního zápasu proti Benátkám:

Kváča – Kutlák, Pýcha, Pavlin, F. Novák, Fillman, Vráblík – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Nejezchleb, Mikyska, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, M. Novák

Poslední vzájemné utkání

ČEZ Motor - Prostějov 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 50. Pajič (Kutlák, Nedorost) – 24. Divíšek (Starý), 34. Dvořáček (Venkrbec, Neužil), 43. Žovinec (Venkrbec, Dvořáček), 60. Nouza (Divíšek). Rozhodčí: Čech, Skopal – Zídek, Polák. Vyloučení: 4:7, navíc Vampola (CEB) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 5827. Střely na branku: 42:16. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Sestava Motoru: Gába – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík, F. Novák – Vlček, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, L. Květoň.

Sestava Prostějova: Neužil – M. Drtina, D. Kolář, Havlík, Rašner, Žovinec, Mikliš, Horyna – Starý, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – L. Luňák, V. Meidl, Nestrašil – Zabloudil, Fiala, Prokeš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....