Banes Motor České Budějovice
27.01.2018, Denisa Józsová

CEB - BNJ 8:1 - Skvělé utkání v podání Motoru, jenž rozstřílel Benátky nad Jizerou

Ke čtyřicátému třetímu kolu WSM ligy přijely do Budvar arény Benátky nad Jizerou. Těm se letos moc nedaří a zatím se nacházejí na předposledním místě. Domácí se dostali do pohodlného tříbrankového vedení ještě v první třetině. To se jim ještě ve zbytku zápasu podařilo navýšit, a nakonec České Budějovice vyhrály 8:1. Dvěma góly se na výhře podíleli Josef Mikyska s Lubošem Robem.

Skvělý vstup do utkání měli Jihočeši, kteří skórovali po padesáti vteřinách hry. Po rychlém protiútoku posunul Nejezchleb puk na Josefa Mikysku, jenž se střelou zápěstím trefil přesně. České Budějovice dominovaly úvodu utkání a v přesilové hře mohly zvýšit své vedení. Velmi slušnou příležitost měl Čermák, jenž dostal pas do ideální palebné pozice, avšak branku o pár centimetrů minul. Posléze se dostal do utkání i soupeř. Na Kváču mířily dvě nebezpečné střely, které domácí brankář moc neviděl. Přesto předvedl dva reflexivní zákroky a puk za svá záda nepustil. Tak se znovu prosadil Motor, tentokrát v početní výhodě. Martin Novák poslal rychlý pas na Pajiče. Ten zvedl hlavu, rozhlédl se a na zadní tyči si všiml volného Petera Galamboše, jenž poslal puk mezi ruku a tělo Stezky. Ten si puk srazil tělem do branky. O půl minuty bylo v Budvar aréně ještě veseleji. Martin Heřman našlápl s pukem a ke skórování vybídl Luboše Roba, který dával do odkryté části branky. Ke konci třetiny ještě přišla velmi nebezpečná střela domácích, ale ta jen prosvištěla okolo tyče. Po první třetině tak mohli být jihočeští fanoušci naprosto spokojení, jelikož jejich tým vedl o tři góly.

V úvodu třetiny si připsal zajímavou individuální akci Mikyska, jehož střelu benátecký brankář chytil. Jasnou gólovou příležitost měl Bárta, který mohl pálit do prázdné brány. Dorážka mu však těžce nesedla a skončila až za bránou. Poslední akce se konala za signalizované výhody a Motor hrál další přesilovou hru. Jenže ta se mu dvakrát nepovedla. Místo toho, aby branku vstřelil, jednu inkasoval. Nedorost udělal chybu ve středním pásmu a k puku se dostal Psota. Ten byl sice faulovaný, přesto poslal pas na Ondřeje Chrtka, jenž se střelou z první nemýlil. Za krátkou dobu Václav Nedorost odčinil své zaváhání. Nádherným pasem našel Roka Pajiče. Ten vyslal střelu zápěstím, která zapadla přesně k tyči. Utkání dále probíhalo a více ze hry měli domácí hokejisté, jenže svou převahu nedokázali přetavit v další branku. Dvě minuty před koncem viděli diváci kuriózní situaci. Po jednom ze soubojů v rohu kluziště vylétla noha benáteckého hráče až do plexiskla, které to nevydrželo. Třetina tak byla předčasně ukončena a zbývající čas se dohrál v poslední periodě.

Dvě minuty se tedy dohrávaly před začátkem třetí třetiny a Motor dohrával početní výhodu, ve které se prosadil. Nejezchleb nabil Josefu Mikyskovi na modrou čáru. Ten nezaváhal a vyslal jedovatou střelu, jež propadla Stezkovi až za brankovou čáru.

Také třetí periodu začali Českobudějovičtí velmi dobře, jelikož se po třech minutách trefili. Vráblík přihrál Fillmanovi, jenž vyslal dobrou střelu od modré. Do té ještě sáhl Vít Jonák, jenž šikovně tečoval puk do brány. Po minutě a půl vypukla v Budvar aréně radost znovu. Jihočeši dále tlačili svého soupeře, což se projevilo do skóre. Puk se dostal k Lukáši Květoňovi, který se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti a ranou k tyči se nemýlil. Motor pokračoval ve skvělé hře a hrál další přesilovou hru. Pajič vybídl ke skórování Luboše Roba. Ten sice nejdříve trefil tyč, avšak kotouč se k němu odrazil zpět a domácí útočník dával do prázdné brány. To už bylo moc na hostujícího brankáře, kterého vystřídal Matěj Žajdlík. Snížit stav mohl na straně Středočechů Průžek, ovšem jeho rána se jen odrazila od vzdálenější tyče. Zbytek utkání si domácí hráči pohlídali a připsali si přesvědčivou výhru 8:1.

Ohlasy po zápasu

Luboš Rob (ČEZ Motor České Budějovice): Naším přáním před zápasem bylo, abychom měli konečně lehčí průběh utkání. Dnes se nám to konečně po delší době vyplnilo. Podařilo se nám sehrát přesilovky tak, jak jsme chtěli, což se nám předtím nedařilo. Důležitý byl první gól, který jsme dnes vstřelili hodně brzy. Podařilo se nám rychle zastavit styl hry, který chtěly Benátky na začátku utkání praktikovat. Branky přibývaly a bylo to takové utkání, jaké jsme si představovali, co se týče gólů a celkově útočné činnosti.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Chtěli jsme dnes hrát trochu jednodušší hokej, což se nám moc nepodařilo. Musím uznat, že jsme dnes prohráli naprosto zaslouženě. Ze všech čtyř utkání, které jsme s Českými Budějovicemi odehráli, jsme dnes hráli nejhůře. S výkonem spokojení být nemůžeme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice