Banes Motor České Budějovice
20.01.2018, Denisa Józsová

MDO: LIB - CEB 3:1 - Svachova branka na vítězství nestačila

K dalšímu utkání jeli mladší dorostenci do severočeského Liberce. Favoritem zápasu byl domácí tým, který žádné velké drama nepřipustil. Dostal se do vedení 3:0 a utkání si v klidu pohlídal. Jedinou branku Jihočechů vstřelil Václav Svach sedmnáct vteřin před koncem utkání.

Liberečtí byli v úvodních minutách o něco aktivnějším týmem a první branka na sebe nenechala dlouho čekat. V šesté minutě Adam Měchura přenechal na kruhu zadovkou kotouč Petru Gajdovi, který povedenou ranou zpoza obránce otevřel skóre – 1:0. V druhé polovině první třetiny už to mohlo být o dva góly, když měl po vyražené střele Williama Praye před sebou úplně odkrytou bránu Filip Jansa. Gólman Kadlec se ale natáhl proti jeho dorážce a skvělým zákrokem podržel svůj tým.

V prostředním dějství se mohl nejdříve prosadit William Pray, který překvapil Kadlece svižnou střelou z kruhu. Jeho projektil se ale nakonec odrazil od břevna. Ani České Budějovice nebyly bez šancí, dokonce měly k dispozici několik přesilových her, nedařilo se jim ovšem překonat skvěle chytajícího Čajana. Na nízkou produktivitu podruhé doplatil Motor v polovině zápasu. William Pray totiž svou dlouhou přihrávkou z obranného pásma našel Filipa Jansu, jenž v samostatném úniku překonal Marka Kadlece kličkou do bekhendu – 2:0.

V závěrečné periodě Tygři trpělivě bránili své vedení, které v padesáté minutě dokonce navýšili. Adam Měchura přihrál mezi kruhy najíždějícímu Filipu Jansovi a ten tvrdou ranou z voleje zvýšil na 3:0 pro domácí. Hráči Motoru se i nadále snažili zápas zdramatizovat, pokaždé si ale vylámali zuby na Pavlu Čajanovi. Liberecký gólman ovšem nakonec nulu neudržel. Sedmnáct vteřin před koncem se před ním totiž zjevil osamocený Václav Svach, který jej překonal střelou do horního rohu. Ve zbývajících několika sekundách už si svěřenci trenéra Richarda Loba vedení v klidu pohlídali a mohli se radovat z tříbodového vítězství.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....