Banes Motor České Budějovice
16.01.2018, Klára Červená

Vzhůru do poslední čtvrtiny! Na budějovický led se chystají Litoměřice

WSM liga se pomalu přelila do své poslední části a Motor se stále drží na vrcholu tabulky se svými dvaaosmdesáti body. Tentokrát to ale nebude mít vůbec jednoduché, jelikož se na domácím ledě utká s Litoměřicemi. Zápas začíná ve středu v 17:30. Utkání budete moci sledovat také skrze placený videopřenos zde nebo si ohlídejte bezplatný textový přenos zde. Vstupenky jsou však stále k dispozici.

Z tábora Severočechů

Není žádným tajemstvím, že Litoměřice mají velmi mladý kádr. Od ledna do mužstva přibyly ještě dvě posily a to obránce Lukáš Chalupa, který hrál za Piráty Chomutov a útočník Radim Toman, junior z vítkovické Ridery. Oba už si start v novém klubu odbyli, tak můžeme čekat, že nastoupí i ve středečním utkání.

Litoměřice zažívají sezonu jako na houpačce. Po neuvěřitelných devíti prohrách přišla konečně tři sladká vítězství, která ale byla přerušena sobotní prohrou v Havířově. V dresu AZetu se do brány postavil budějovický odchovanec Ondřej Bláha. Diváci si vychutnali vyhrocené utkání, jelikož hned od začátku zápasu měl sice převahu Havířov, který si pečlivě střežil svůj náskok, nicméně půl minuty před koncem zápasu se Litoměřicím při hře v šesti hráčích povedlo snížit skóre na 4:5. Autorem branky se stal Martin Jandus, ale ani to k vítězství Stadionu nestačilo.

Neporaženi

Motor si zatím se Stadionem drží čistý štít. Ze tří duelů, kde se tyto dva celky spolu utkaly, se Budějovicím vždy podařilo zvítězit. Poslední zápas ale stál domácí mnoho sil. První třetinu totiž zcela ovládli hosté, když Jan Veselý tečoval Bílkovu střelu od modré přímo nad Gábův beton, čímž zajistil litoměřickému celku vedení. Jednačtyřicet sekund po začátku druhé periody se podařilo vsítit gól Vlastimilu Dostálkovi, ale to byla opět jediná branka, která ve třetině padla. Třetí dvacetiminutovka přinesla rozuzlení zápasu až v úplném závěru. Necelé dvě minuty před koncem utkání konečně smůlu domácích prolomil Galamboš, když tečoval kotouč za brankáře hostů a v poslední minutě upokojil rozjitřené nervy diváků jeden ze severočeských obránců, když do vlastní brány nešťastnou náhodou srazil střelu Petra Vampoly. Utkání tak pro Motor skončilo vítězně 3:1.

Sestava Litoměřic z minulého zápasu

Michajlov – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, L. Chalupa, M. Jandus, Jeřábek – Kusý, J. Veselý, Bílek – M. Kadlec, J. Šimeček, Řehoř – Stříbrný, Hanták, Machala – Toman, R. Pilař, Václavek.


40. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC Stadion Litoměřice

Středa 17. ledna 2018, 17:30, Budvar aréna

Z města pod Černou věží

Motor se zatím hrdinně drží na špičce tabulky. Druhá Energie ztrácí na Motor tři body a třetí Kladno dokonce deset bodů. Do konce čtvrté čtvrtiny ligy ale stále ještě zbývá třináct zápasů. Domácí tým tedy přijal dvě nové posily – útočníky Richarda Nejezchleba z extraligové Vervy a Josefa Mikysku z Liberce. Oba si svůj premiérový start za jihočeský klub už odbyli v utkání s Přerovem, kde si druhý jmenovaný dokonce stihl připsat i svou první asistenci ve staronovém dresu.

Sobotní zápas Motoru se Zubry byl dramatický. Jako první poslal domácí do vedení necelé dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky Michal Bárta, který vsítil branku díky šikovné teči. O navýšení náskoku se až ve druhé půlce utkání zasloužil Martin Heřman, který se po Jonákově přihrávce dostal do samostatného úniku a vstřelil kotouč Šimbochovi rovnou mezi betony. Poslední třetina se zničehonic změnila v drama, když Nedorost ani Vlček neproměnili gólové šance, zatímco Milan Procházka trefil odkrytou klec, čímž snížil na rozdíl jedné branky. Od té chvíle převzali aktivitu hosté a začali vytvářet tlak a napadat Českobudějovické. Přítrž všemu učinil až v poslední minutě Miloslav Čermák, který uklidnil diváky na tribunách přesnou střelou do sítě Přerova a Motor si tak z utkání, které skončilo 3:1, odnesl tři body.

Sestava Motoru z předešlého utkání

Gába – Kutlák, Kučný, Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha – J. Mikyska, Vampola, Nedorost – Nejezchleb, Galamboš, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Vlček, Martin Novák.

Předzápasové slovo asistenta trenéra Luboše Roba st.

"Začíná poslední čtvrtina, takže všechny týmy, včetně nás, teď budou sledovat tabulku. Pro nás bude prioritou zůstat na prvním místě a udržet si pozici, kterou máme. Z toho vyplývá, že v utkání proti Litoměřicím se budeme snažit získat tři body. Na druhou stranu víme, že zápasy nejsou všechny stejné a jsou týmy, které u nás hrají líp a které hrají hůř. Litoměřice mají mladý tým, který bude hrát bez zábran, tak čekám rychlý hokej s naším vítězstvím."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....