Banes Motor České Budějovice
05.01.2018, Denisa Józsová

JUN: TRI - CEB 1:3 - Skvělý start utkání a Jihočeši si připsali tři body

První z posledních utkání v základní části odehráli junioři na ledě Třince, který nutně potřeboval bodovat. Jihočeši se dostali do vedení 1:0 již po dvaceti pěti vteřinách. Potom se prosadily České Budějovice ještě jednou, Mach sice ještě utkání zdramatizoval, ale Motor si svůj náskok pohlídal. Definitivní tečku za utkáním dal Matěj Toman.

Lepší vstup do zápasu si snad ani budějovičtí mladíci přát nemohli. Ze hry nebylo odehráno ještě ani třicet sekund a hosté už zvedali ruce nad hlavy. Po přihrávce Tomana se k zakončení dostal Milan Dančišin, který zvedl puk pod horní tyč a poslal svůj tým do vedení. Třinečtí hráči mohli bleskově kontrovat. Plitko ve středním pásmu obešel Kachyňu, obránce Motoru si při bránění pomohl hákováním a bylo nařízeno trestné střílení.

Třinecký útočník v nájezdu příliš nevymýšlel a zkusil vypálit, Svoboda ale dával pozor a puk zachytil. Vzápětí se nemohl radovat ani Poruba. Nejproduktivnější útočník Ocelářů zakončil přečíslení dva na jednoho individuálně a na brankáře si nepřišel. V šestnácté minutě vytasil parádní zákrok Loubal. Matys dorážel puk do odkryté části klece, domácí gólman tam ovšem bleskově přesunul svůj beton a zabránil druhému gólu!

V čase 26:29 už se ale Motor další trefy přece jen dočkal. Po ubráněném oslabení se z prostoru před brankou prosadil Stanislav Dosek a zdvojnásobil náskok svého týmu. Téměř okamžitě mohlo být sníženo, Plitko ale v brejku ztroskotal také ve druhém případě a po čtyřiceti minutách tedy na světelné tabuli svítilo skóre 0:2.

V poslední části byla nejprve k vidění pěstní potyčka mezi Raškou a Brabcem, kterou rozhodčí ocenil čtyřmi minutami za hrubost. Vzápětí si budějovická střídačka neodpustila několik poznámek a za nesportovní chování vyfasovala menší trest. A Oceláři dokázali nabídnutou výhodu využít. Po přihrávce Poruby se k zakončení dostal Matěj Mach a snížil na rozdíl jediné trefy.

Motor si ale vzal svůj dvougólový náskok rychle zpět. Matěj Toman zakončil z těsné blízkosti branky a poslal puk do sítě Loubala potřetí. Oceláři to poté v závěrečných minutách zkoušeli bez brankáře a po faulu Doska si zahráli v přesilové hře, k další změně na světelné tabuli už ale nedošlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....