Banes Motor České Budějovice
04.01.2018, Filip Kortus

Osmá třída vyhrála mezinárodní turnaj v Karlových Varech!

Skvělého úspěchu dosáhla osmá třída Motoru. Na turnaji v Karlových Varech obstála v mezinárodní konkurenci a vybojovala cenný titul!

Ve dnech 29. - 30. 12. 2017 zavítali osmáci Motoru na kvalitně obsazený mezinárodní hokejový turnaj Carlsbad Cup (U14) do Karlových Varů. V místní KV Areně sehráli celkem 5 utkání v základní části turnaje, která se hrála systémem každý s každým. Utkání trvala 2 x 15 minut čistého času a každá z těchto třetin byla bodována jako samostatný zápas, tzn., že se hrálo celkem o 20 bodů. Po skončení této základní části, ve které náš tým uhrál 13 bodů a skončil na prvním místě, následovaly zápasy o konečné umístění v turnaji.

O zisku vítězné trofeje tak rozhodlo strhující finále mezi naším českobudějovickým Motorem a karlovarskou Energií. Domácí tým Energie sice postupně vyrovnával náskok našich osmáků, ale na poslední trefu mladých motoráků však již odpověď nenašel a po výhře 4:3 se tak naši kluci radovali z celkového vítězství na turnaji.

Účastníci

Motor České Budějovice, Karlovy Vary, Mannheim, Liberec, Slavia Praha, Grey Bruce Highlanders, .

Sestava Motoru

Heidinger, Slanina – Hromada, Kumpfmuller, Placek, Novák, Cibulka, Srnec - Marhoun, Hála, Kříž, Petrásek, Beníšek, Sochor, Bukovský, Dubský, Kotous.

Zápasy Motoru

Motor – Karlovy Vary 3:0, 3:1

Motor – Liberec 0:2, 2:0

Motor – Mannheim 0:3, 3:1

Motor – Slavia Praha 1:0, 0:0

Motor – Grey Bruce Highlanders 1:3, 2:0

Finále: Motor – Karlovy Vary 4:3

Konečně pořadí

1. Motor České Budějovice 2. Karlovy Vary 3. Liberec 4. Mannheim 5. Slavia Praha 6.Grey Bruce Highlanders

Hodnocení trenéra Motoru Filipa Turka

"Podařilo se nám s mým kolegou Frantou Čechem stmelit bezvadnou partu šikovných a pracovitých kluků. A tohle vítězství na výborně obsazeném turnaji je pro všechny krásnou odměnou. Sehráli jsme v základní části opravdu kvalitní zápasy a do finálového utkání hráči vletěli s takovým odhodláním, že jsme si prostě zasloužili vyhrát. Máme radost z toho, jak to kluci prožívají a bojují za Motor. Zpáteční dlouhou cestu domů si všichni v autobuse skvěle užili. Přesně tyto chvíle bývají na hokeji to nejkrásnější...“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....