Banes Motor České Budějovice
03.01.2018, Denisa Józsová

Mládež: Pozvánka na víkend

Tento víkend je pro mládežnické kategorie opravdu nabitý, jelikož ve hře uvidíme juniory, starší i mladší dorostence. Celkem odehrají pět zápasů. Jenže všechny českobudějovické týmy hrají na venkovních kluzištích, takže v Budvar aréně se nepředstaví ani jeden tým. Junioři a starší dorost odehrají zápasy dva, mladší dorost bude hrát jen jednou.

Junioři

Základní část Extraligy juniorů se pomalu blíží ke svému konci. Budějovickým juniorů chybí posledních osm utkání a všechna odehrají do konce ledna. Cílem Motoru je po těchto zápasech být do dvanáctého místa, což se mu zatím daří. Každopádně tabulka je v těchto místech celkem našlapaná. Jihočeši se zatím nacházejí na devátém místě a v dosavadní sezóně odehráli dvacet šest zápasů, ve kterých získali čtyřicet bodů. Na třináctém místě jsou prozatím Karlovy Vary, na které mají České Budějovice náskok sedmi bodů. Postup tak mají ve svých rukou. Bodově táhne tým Milan Dančišin, jenž si připsal 24 bodů (10+14). Tento hráč je také nejlepším střelcem i nahrávačem týmu. Z osmi zápasů, které juniorům zbývají, budou hrát Jihočeši čtyřikrát doma a čtyřikrát venku. Tento víkend je čekají zápasy na venkovních kluzištích. K prvnímu utkání vyjede Motor do Třince, kde zápas bude začínat v pátek 5.1. v 18:00. Další zápas sehrají hned o den později. Ten odehrají ve Vítkovicích a úvodní hvizd rozhodčího nastane v 13:00.

Textový přenos ze zápasu s Třincem najdete zde.

Textový přenos ze zápasu s Vítkovicemi najdete zde.

Starší dorost

To starší dorost má základní část za sebou a v současné době hraje nadstavbovou tabulku, která určí pořadí pro play-off. Zde zatím prožívají střídavé úspěchy. V této skupině odehrál celkem osm utkání, v nichž čtyřikrát vyšel jako vítěz, ale má stejný počet prohraných zápasů. Jihočeši jsou tedy na devátém místě, když získali dvanáct bodů. Oproti některým týmům mají ovšem odehráno o jedno až dvě utkání méně. Jakub Čížek nastolil již v základní části vysoký trend, co se týče sbírání bodů v zápasech. V současné době je také nejproduktivnějším hráčem Extraligy staršího dorostu! A sbírat body se mu daří i v nadstavbové části, jelikož v osmi zápasech získal slušných třináct bodů. Druhý v klubové produktivitě je mladší dorostenec Pavel Novák, jenž získal bodů jedenáct. České Budějovice čekají dva zápasy a stejně jako junioři je odehrají na venkovních ledech. K prvnímu nastoupí v pátek na ledě Pardubic, kde budou začínat v 17:00. K druhému nastoupí o den později. To se vydají do Hradce Králové , kde bude utkání startovat ve 12:00.

Textový přenos ze zápasu s Pardubicemi najdete zde.

Textový přenos ze zápasu s Hradcem Králové najdete zde.

Mladší dorost

Jak všichni fanoušci ví, mladší dorost se dostal do nadstavbové skupiny díky neskutečnému závěru základní části. Jenže do této skupiny se počítají i body, jež týmy získaly v základní části, díky čemuž jsou Jihočeši na posledním místě ve skupině A. Na pátou Spartu ztrácí pět bodů. V této fázi sezóny chtějí dát trenéři možnost i hráčům z mladšího dorostu B, jelikož postup do play-off je jistý. Nejproduktivnější hráčem mladšího dorostu je Pavel Novák, přestože hraje především za starší dorost. Tento budějovický útočník odehrál v Extralize mladšího dorostu jen dvanáct utkání, ale připsal si v nich neuvěřitelných 39 bodů (25+14). Tato kategorie odehraje jen jedno utkání. To sehrají 6.1. na ledě Chomutova a zápas začne ve 12.00.

Textový přenos ze zápasu s Chomutovem najdete zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....