Banes Motor České Budějovice
01.12.2017, Denisa Józsová

Domácí trojboj pokračuje! Do Budvar areny přijede pražská Slavia

Série domácích zápasů pokračuje dalším utkáním. Tentokrát přijede do Budvar arény Slavia, která se nachází ve velmi dobré formě, jelikož vyhrála pět posledních zápasů. V obou zápasech, které spolu týmy odehrály, byl vždy úspěšnější domácí tým. Bude to platit i po nadcházejícím vzájemném duelu? To se dozvíme, zápas bude začínat v 17:00. Vstupenky budete moci koupit zde a jestli se nemůžete dostavit, budete moci sledovat živý přenos.

Z hlavního města

Jestli se Slavii něco nepovedlo, byl to vstup do letošní sezóny. Výhry střídalo prohry, které v první čtvrtině dokonce převažovaly. Jenže pak se Pražané začali rozjíždět a výsledkem je série vyhraných zápasů, která k dnešnímu dni čítá pět utkání. Mezi poraženými v této sérii je například Kladno nebo Přerov.

V současné době se Slavia nachází na čtvrtém místě se ziskem padesáti bodů. Na vedoucí Karlovy Vary ztrácí jen pět bodů. Na tom můžeme vidět, že čelo WSM ligy je opravdu vyrovnané, když 1. - 4. místo dělí po dvaceti sedmi odehraných kolech pouze pět bodů.

Červenobílí mají ve svém týmu několik zajímavých individualit. V brance je to mladík Dominik Frodl, který má nejlepší čísla z celé WSM ligy. V obraně je to především Jiří Drtina, jenž je druhým nejproduktivnějším obráncem celé ligy.

Poslední utkání sehrál pražský tým na domácím ledě s Havířovem, ve kterém vyhrál 4:3 a půjde do souboje s Motorem s vítězstvím v zádech. A bude to velmi pikantní utkání. Slavia je totiž nejlepším týmem, co se týká zápasů na venkovních hřištích, kde vyhrála sedm utkání ze třinácti. Naopak Budějovice si udělaly z Budvar arény nedobytnou pevnost. Neprohrály zde ani jeden z dvanácti zápasů a celkově v nich ztratily jen dva body. Bude Praha prvním týmem, který dokáže porazit Motor na jeho domácím kluzišti, nebo prodlouží Jihočeši vítěznou sérii v domácích utkáních?

Sestava Slavie z posledního zápasu:

Frodl – J. Drtina (A), J. Novák (C), Barák, J. Holý, Kasík, A. Růžička – Z. Doležal, Račuk, Nedvídek – L. Krejčík, Šafránek, Kubica – M. Ondráček, Šagát, M. Kadlec – Heldák, Krliš, Šmerha.

Vzájemná utkání

Motor – Slavia 5:1

Tyto dva týmy se spolu střetly hned ve druhém kole letošní WSM ligy a šlágr kola se konal v Budvar aréně. Budějovice v utkání jasně zvítězily a potvrdily dobrý vstup do soutěže, kdy měly po dvou zápasech na kontě šest bodů. V utkání se nejvíce dařilo Mitchi Fillmanovi, který si v zápase připsal tři body.

Slavia – Motor 2:1

Dalším kolem, kdy se oba týmy potkaly, bylo patnácté kolo. Opět se více dařilo domácímu týmu, takže Slavia si připsala výhru 2:1. V utkání se nejvíce dařilo Lukáši Endálovi, který byl u obou branek svého týmu.


28. kolo

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha

sobota 2.12. 17:00,  Budvar aréna

Z metropole jižních Čech

České Budějovice stále trápí výkony jako na houpačce. V domácích zápasech poslední dobou válí, ale na venkovních hřištích to stále není ono. Přesto se Jihočeši nacházejí na druhém místě se ziskem padesáti tří bodů a momentálně ztrácí na vedoucí Západočechy jen dva body.

Motoru bude pokračovat série tří domácích zápasů v řadě. Ten první odehrál s Litoměřicemi a po velkém boji zvítězil 3:1. Výkon týmu nebyl ideální, což potvrdil svými slovy i Luboš Rob st.: „Můžeme být rádi, že jsme uhráli tři body. V první třetině jsme podali špatný výkon. Musíme mužstvo probudit, abychom neměli začátky takhle katastrofální.“

Sestava Motoru z posledního utkání:

Gába – Kutlák, Kučný, Kachyňa, F. Novák, Fillman, Pýcha – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Rob, Čermák, Prokeš – Vlček, Heřman, L. Květoň – Pajič, Galamboš, Dostálek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....