Banes Motor České Budějovice
26.11.2017, Karel Svoboda

Starší dorost se vrátil z ruského zájezdu

JEKATĚRINBURG – Ve druhé polovině ruského zájezdu starší dorost kromě úspěšné odvety navštívil i utkání KHL. V sobotu dopoledne celá výprava úspěšně dorazila k Budvar aréně.

Ve středu po vydatné snídani absolvoval tým svižný pozápasový trénink. Odpoledne se výprava vypravila do Muzea Borise Jelcina, kde si vyposlechla asi devadesátiminutový poutavý výklad v angličtině o této nepřehlédnutelné postavě novodobých ruských dějin.

text

Ve čtvrtek dopoledne byl na programu předzápasový trénink a motivace týmu na večerní utkání. Po delším poobědovém volnu, které hráči vesměs vyplnili hlubokým spánkem, se tým přesunul autobusem do místní hokejové arény k večernímu zápasu. Určitou kuriozitou bylo, že naši hráči jeli na zimní stadion společně se svými ruskými protihráči, kde se výrazně projevil určitý kontrast mezi českým veselým vtipkováním a ruskou zamračenou koncentrovaností. Po vítězném duelu (detailní článek o prestižním duelu je zde) a následných oslavách s delegací Jihočeského kraje se hráči dostali do postelí poměrně pozdě.

text

V pátek dopoledne Budějovičtí naposledy potrénovali na jekatěrinburgském ledě. Po obědě následovalo balení veškeré hokejové výstroje a výzbroje.

text

Podvečer výprava navštívila utkání KHL mezi domácím celkem a Dynamem Riga, které hostující tým rozhodl brankou v prodloužení na konečných 3:2. Zřejmě byl tento výsledek domácím hokejistům v těchto dnech souzen ve více kategoriích.

text

Kolem čtvrté hodiny ráno tým vyrazil na letiště, odkud se v půl osmé vydal směrem Česká republika. Přibližně v osm hodin našeho času dosedlo letadlo na plochu pražského letiště a po nezbytných cestovních formalitách se celá výprava vydala autobusem zpět do Českých Budějovic.

text



Hodnocení zájezdu (manažer mládeže Mgr. Jaroslav Liška)

Do Jekatěrinburgu jsme vyrazili se záměrem dobře reprezentovat náš klub, což se podařilo. V prvním utkání na nás očividně dolehla únava z nočního cestování a efekt časového posunu. Ale již v tomto utkání byly náznaky, že se s tímto soupeřem dá hrát vyrovnanější partie. Druhé utkání bylo podle mého vynikající, splnilo všechny atributy, které jsme očekávali, tzn. že se tu předvedeme v dobrém světle. Dalším záměrem výpravy bylo navázat kontakty s místními kluby a s vedením Sverdlovské oblasti. To se podařilo, jak jsme to celé probírali s vedením Jihočeského kraje a našeho města i s ruskou stranou, tak zájem o navázání nějaké spolupráce je oboustranný . Mně osobně se líbilo, že se celý tým choval velice dobře, bez jakýchkoliv kázeňských výstřelků. Veškeré organizační záležitosti tým plnil bez problémů a tato disciplína se pak přenáší i na led. Musím pochválit celý realizační tým, mužstvo drží pohromadě a tvoří skvělou partu. Zájezd splnil nejen sportovní část, ale i určitou kulturní rovinu. Viděli jsme zde i takové věci, jako je Muzeum Borise Jelcina, které není až tak všeobecně známé. Závěrečná návštěva utkání KHL byla rovněž užitečným zážitkem pro naše kluky, když dostali možnost vidět skvělé hokejisty světových parametrů na vlastní oči. Když to shrnu, tak pro naši českobudějovickou hokejovou akademii je to velký posun směrem k navázání mezinárodní spolupráce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....