Banes Motor České Budějovice
22.11.2017, Karel Svoboda

Starší dorost sehrál v Rusku první zápas

JEKATĚRINBURG – Starší dorostenci Motoru úspěšně přistáli za Uralem a včera sehráli první plánované přátelské utkání.

V neděli 19. listopadu se v 15 hodin sešli nominovaní borci v Budvar aréně, aby si pobalili výstroj a následovalo komplikované vážení tak, aby každá taška včetně osobních věcí splňovala váhový limit 23 kg. Cestou na letiště se výprava posilnila večeří ve Velkých Popovicích a následně po odbavení na pražském letišti jejich letadlo ve 22 hodin vzlétlo směr Jekatěrinburg.

text

Na plochu tamního letiště letadlo dosedlo v 6 hodin místního času (4 hodiny letu, 4 hodiny časový posun). Po vyřízení cestovních formalit se hokejisté přesunuli na zimní stadión, kde následovala snídaně a první, poněkud ostřejší trénink s cílem probrat malátné hochy z cestovního kómatu. Po tréninku se celá výprava ubytovala na hotelu.

text

Po obědě došlo na první kulturní bonbónek celé expedice a to návštěvu místního památníku, který je postaven na místě, kudy prochází hranice mezi Evropou a Asií. Po krátké návštěvě nákupního centra následovala večeře a brzký spánek za účelem snížení spánkového deficitu z předchozí noci.

text

V úterý po vynikající švédsko-stolové snídaní následoval trénink zaměřený na některé herní situace s ohledem na odpolední zápas. Po obědě a poledním klidu se dorostenci přesunuli na zimní stadión k prvnímu přátelskému zápasu, který jim bohužel herně ani výsledkově příliš nevyšel. Po večeři následoval dobrovolný wellnes (bazén a sauna).

text



Sbornaja „Avto-Spartakovec 2000“ Jekatěrinburg – HC Motor 10:3 (2:0, 5:2, 3:1)
Sestava hostí: Dvořák (Svoboda) – Tampier, Doktor, Vávra, Kubíček, Škola, Šafář, Hubata, Holý - Silný, Novotný, Novák, Řezáč, Tisoň, Petřík, Egert, Beránek, Krcho, Hrubec, Vaculík, Čížek J., Masopust, Přibyl, Grossmann.
Branky hostí: 26. Krcho (Škola, Vávra), 33. Vávra (Řezáč), 60. Masopust

Ohlas trenéra Radka Bělohlava: Byl to náš první výjezd a skoro pro všechny hráče první zahraniční zkušenost. Dostali jsme tvrdou lekci z produktivity, z proměňování šancí, z obrovské nervozity. Myslím, že příští utkání bude z naší strany o hodně lepší a už se na něj těšíme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....