Banes Motor České Budějovice
19.11.2017, Filip Kortus

Věřím, že z Karlových Varů nějaké body přivezeme, říká Filip Vlček

Nenavázal na tři předchozí utkání, kdy vždy jeden z domácích hokejistů v Budvar aréně dovršil hattrick. Chyběla mu jediná branka. Ale to bylo tak jediné, co ho po zápase mohlo mrzet. Útočník Filip Vlček se dokázal proti Ústí prosadit hned dvakrát a moc mu nechybělo ani k tomu, aby završil hattrick.

Čím to podle vás bylo, že jste dokázali odpor soupeře ve druhé třetině jednoduše prolomit?
Nic jsme neměnili, snažili jsme se hrát stejně jako v první třetině. V té jsme měli šance, ale soupeř nám z jednoho brejku ujel a šel do vedení. Řekli jsme si o přestávce, že budeme hrát pořád to samé a ve druhé třetině nám to tam napadalo.

Žádná změna taktiky po první třetině tedy nepřišla? Přišlo pouze zlepšení v koncovce?
Ne, hráli jsme stejně jako v první třetině pouze s tím rozdílem, že se nám dařilo proměňovat své šance. Navíc se nám podařily krásné akce, což je jenom dobře.

Čekali jste od Ústí spíše ofenzivní taktiku? Je to celek, který má na kontě pomalu nejvíce vstřelených branek v soutěži.
Spíše jsem počítali s tím, že budou hrozit na brejky. Prakticky všechna mužstva, která k nám přijedou, převážně brání. Myslím si, že jsme jim toho moc nedovolili tím, že se hrálo neustále u nich a my jsme na ně tlačili.

Přišla i po úvodní vstřelené brance větší lehkost v zakončení?
Samozřejmě. Dali jsme dvě tři rychlé branky a poté už to jde snáz. Druhá třetina nám vyšla se vším všudy, ale ani ve třetí jsme nepolevili a nadále jsme byli lepším týmem.

V zápase jste obstaral dvě branky. Popsal byste je?
Při prvním gólu se po mě soupeř natahoval hokejkou, tak jsem si ho prohodil. Zároveň byla před brankářem mela, takže jsem si to popovezl mezi kruhy a zakončoval do prázdné branky. U druhé branky mě krásně našel Venca Nedorost a pouze jsem usměrnil do prázdné branky.

Už v pondělí vás čeká duel na ledě prvních Karlových Varů. Co je třeba změnit na venkovních kluzištích?
Nevím, bavíme se o tom, říkáme si, že musíme i venku začít pořádně bodovat. Nyní nás čeká pořádná prověrka na ledě Varů. Bude to těžké utkání, ale věřím, že si něco přivezeme.

Vážíte si toho, že jste byl povolán poměrně brzy zpátky do klubu a pravidelně nastupujete?
Jsem rád, že mě brzy povolali a mohu být zpátky v týmu. Snažím se, abych byl mužstvu co nejvíce prospěšný.

Filip Vlček v zápase proti Ústí

Body: 2 (2+0)
Střely: 2
Blok. střely: 0
+/-: +2
Ice time: 12:32
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....