Banes Motor České Budějovice
14.11.2017, Dušan Mendel

Pauza je u konce, Motor čeká venku neoblíbená Třebíč

V Budvar aréně bomba, mimo ní spíše trápení. Českobudějovickému Motoru přísluší v letošní sezoně dvě různé tváře, které se ze všeho nejméně snaží dát dohromady. V posledních 7 výjezdových utkáních zvítězili svěřenci trenéra Jelínka v základní hrací době pouze jednou a recept na přenesení formy z domácího ledu na venkovní ne a ne najít. Zlomové utkání přichází ve dvaadvacátém kole WSM ligy. Co jiného by mohlo prospět týmu více, než reprezentační pauza, ve které se onomu řešení problému jistě podřídilo všechno? Uvidíme v zápase, ve středu se hokejisté Motoru vydají na stadion třebíčské Horácké Slavie.

Z kabiny Třebíče

V kabině Horáků je to vlastně hodně podobná písnička. Slavia těží zejména z dobrých domácích výsledků. Na městském stadionu si vylámali zuby třeba slávističtí kolegové z Prahy a 3 body za vítězství v základní hrací době nedokázali domů přivést ani lídři z Karlových Varů a Kladna. Ani České Budějovice nemají bezmála 130 kilometrů vzdálený hokejový svatostánek v oblibě, naposledy bylo v autobuse zpět veselo v únoru minulého roku. Soupeř Motoru současně okupuje až 11. příčku v tabulce, jenže v posledních dvou zápasech bral všech 6 bodů za jasnou domácí výhru nad Slavií Praha a nečekaný venkovní skalp na ledě Havířova. Největší zbraní klubu z Vysočiny je útočník Roman Erat. Bratr slavnějšího Martina 3 góly dal sám, ale dalších 14 připravil svým spoluhráčům.

Sestava Třebíče z minulého zápasu:
Jekel (Svoboda) – Nedbal, L. Vágner, Furch, Půža, Kaláb, Čejka – Vodný, Dolníček, Erat – Horký, Wasserbauer, Havránek – Kristl, Kusko, R. Zohorna – Paták, Král, Kratochvíl.


22. kolo

Horácká Slavia Třebíč

ČEZ Motor České Budějovice

středa 15. listopadu 2017, 17:30
MH aréna

Z ledu Motoru

I přes venkovní nepřesvědčivé výsledky mají papírově opět navrch Jihočeši. Výrazně tomu napomohla kanonáda v posledním kole před zmiňovanou přestávkou. Motor v Budvar aréně smetl Vsetín 8:0 a nahnal strach všem svým soupeřům ještě před vzájemnými duely. Zkrátka doma to šlape na rozdíl od výjezdů výborně. Poslední duel mimo českobudějovický led nedopadl zrovna slavně, když tým okolo kapitána Kutláka kapituloval ve Frýdku-Místku po výsledku 1:3 ze svého pohledu. Jihočeši budou znovu chtít zlomit kletbu, která je provází při zápasech, na které musí cestovat po republice. Zápas v Třebíči začíná 17:30.

Sestava Motoru z minulého zápasu:
Kváča (Gába) – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, Vráblík, Pavlin – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Čermák, Rob, Jonák – Dostálek, Vlček, Heřman – Beránek, Pajič, Galamboš.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice