Banes Motor České Budějovice
02.11.2017, Klára Červená

Po jedenácti letech přijede v sobotu do Budvar arény Vsetín!

V jedenadvacátém kole WSM ligy se v Budvar aréně představí nováček soutěže ze Vsetína. Valaši se s jednadvaceti body drží na dvanácté příčce tabulky, kdežto třetí Motor ztrácí na první karlovarskou Energii sedm bodů. Utkání startuje v sobotu 4. listopadu od 17:00 hodin, vstupenky jsou stále k dispozici na tomto odkazu. Pokud nebudete moci být v sobotu v ochozech Budvar arény přítomni, zápas je možné sledovat zde.

Z tábora ligového nováčka

V předešlém kole se Vsetín utkal s Havířovem. Z utkání si neodnesl žádný bod a dokonce ani žádnou branku. Ondřej Bláha, budějovický odchovanec, totiž všechny gólové šance pokryl. V páté minutě první třetiny využil přesilovou hru Tomáš Drtil a skóroval střelou do protipohybu. Druhá perioda skončila bez branek, za to ve třetí třetině se prosadil ještě Jiří Fronk a Aleš Jergl, který si vzal kotouč na modré čáře, ujel protihráčům a vystřelil puk nad levé rameno brankáře. Utkání tak pro Vsetín skončilo porážkou 0:3.

Valaši přijali do týmu tři nové hráče. Z Vítkovic přišel Daniel Krenželok, z Hradce Králové Jaroslav Pavelka a Petr Šenkeřík dokonce přestoupil z SPHL z Columbusu. Na ledě se nejspíš neukážou Vojtěch Šilhavý a Ondřej Holomek, oba kvůli poraněnému kotníku. Druhý jmenovaný v letošní sezoně kvůli svému zranění odehrál pouhých pět zápasů.

Vsetín se s Motorem již utkal v osmém kole WSM ligy. O vítězi zápasu bylo rozhodnuto už ve druhé třetině po gólech Zdeňka Kutláka, Martina Heřmana, Petra Galamboše a Václava Nedorosta. Šestnáct sekund před koncem druhé periody se podařilo vsítit kotouč do Kváčovy brány Jaroslavu Markovičovi, což byl také poslední gól, který v duelu padl. Zápas tak skončil vítězně pro Motor skórem 4:1.

Sestava Vsetína z minulého zápasu

J. Pavelka – Teper, Dundáček, Ostrčil, Frolo, D. Krenželok, Janáček – Březina, Kucharczyk, Markovič – Slováček, Hruška, Tomas – Hořanský, Vávra, Pokorný – Vítek, Karafiát, Kajaba.


21. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

VHK Robe Vsetín

sobota 4. listopadu 2017, 17:00
Budvar aréna

Z domácího ledu

Ani Motoru se v minulém kole nedařilo, prohrál totiž ve Frýdku – Místku 1:3. První branka padla až ve druhé třetině utkání, když od modré čáry vypálil René Piegl. Ve dvaačtyřicáté minutě Piegl znovu vystřelil. S jeho akcí si Kváča ještě poradil, nicméně ho zdolala dorážka Adama Rašky. Jediný gól Jihočechů se povedlo vsítit v osmačtyřicáté minutě Filipu Vlčkovi, když trefil poloprázdnou bránu. Čtyři sekundy před koncem utkání se ke kotouči dostal ještě Filip Haman a zvýšil náskok Frýdku, když se od modré čáry trefil do prázdné brány.

Motor od listopadu výrazně obměnil kádr. V minulém utkání se už představily posily Motoru: útočníci Michal Bárta a Vít Jonák a obránce Jiří Kučný. Mistra světa z roku 2010 Petr Vampola by ještě neměl být k dispozici.

Sestava Motoru z předešlého utkání

Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – M. Bárta, Pajič, Jonák – Vlček, Prokeš, Beránek.

Předzápasové slovo trenéra Mariana Jelínka

"Po porážce venku chceme doma zvítězit. Jsme si ale vědomi toho, že přestože je postavení Vsetína v tabulce diametrálně odlišné od toho našeho, porazil Slavii. Soutěž je natolik vyrovnaná, že každý může porazit každého. Čeká nás velice těžký zápas, ale chceme mít hezkou pauzu a to je podmíněné tím, že se pokusíme z utkání získat tři body."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....