Banes Motor České Budějovice
01.11.2017, Klub

Setkání vedení s fanoušky potvrdilo nadstandardní vztahy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor byl před čtyřmi roky znovuzrozen i díky svým fanouškům a jeho vedení jim tak skládá účty více, než je zvykem jinde. Potvrzením tohoto faktu bylo i setkání vedení s fanoušky, které proběhlo 31. října ve VIP prostorách Budvar arény. Dorazilo přes dvacet zástupců hlavních fandovských táborů a generální manažer Stanislav Bednařík na jejich dotazy odpovídal prakticky po dvě hodiny. Diskuse byla velmi otevřená a potvrdila, že klub svému největšímu sponzorovi, tedy fanouškům, opravdu naslouchá.
Úvod setkání určily zejména poslední události v klubu, tedy příchod nového trenéra a některých nových hráčů, stejně jako odchody jiných. Fanoušky zajímalo, jak se tyto kroky rodily a jaké byly důvody. Stanislav Bednařík odpovídal velmi upřímně, obšírně a detailně. "Už několik let máme seznam asi osmi trenérů, které nejen my, ale i nám blízcí lidé, kteří mají za sebou skvělé kariéry, považujeme u nás za nejlepší. Byl na něm i Tonda Stavjaňa, který ale z našeho pohledu tahle očekávání nenaplnil. Ztráceli jsme na kreativitě, ale v poslední době nás soupeři i přebruslovali, a tak když se objevila možnost angažovat dalšího z trenérů z našeho seznamu, Mariana Jelínka, tak jsme ke změně sáhli. Bohužel třeba Vladimír Růžička volný nebyl," odlehčil téma generální manažer. "Příchody hráčů jsou poměrně složitou záležitostí, musí se potkat stránky herní, finanční, případně záleží i na postoji jejich klubu. Každopádně hlavní postavou při výběru hráčů je v našem klubu jednoznačně trenér," popsal způsob výběru hráčů, který se nezměnil ani s výměnou trenéra. Zdůraznil také, že základní filozofií týmu je zapojení místních odchovanců, které mají doplnit vhodné typy hráčů odjinud.

Fanoušky zajímaly i konkrétní detaily fungování sportovního vedení, skautingu, pozice kondičního trenéra, ale i informace o zraněných, o vztahu klubu k novinkám ve WSM lize nebo o tom, co si myslí vedení o rozhodčích. "Já sleduju hokej čtyřicet let a rozhodčí byli vždycky špatní," rozesmál fanoušky bývalý extraligový hokejista Bednařík. "To je samozřejmě nadsázka, ale stejně jako je dnes menší konkurence mezi hráči, než před dvaceti lety, tak je logicky menší i u rozhodčích, tím spíš, když nehrajeme nejvyšší soutěž," dodal pragmaticky. "Co se týká našeho pohledu na uzavření soutěže a nebo na omezení soupisky na 17 hráčů a 1 juniora, tak my jsme samozřejmě byli proti oběma těmto krokům, ale pokud deseti týmům hrozí teoreticky sestup a zároveň se všechny snaží ušetřit, tak nás prostě v těchto otázkách přehlasují," vysvětlil Bednařík situaci.

Fanoušky zajímala i problematika občerstvení, fanshopu či nového systému vstupenek. "Jsme velice limitováni naší halou. Nedávno jsem si dal práci a spočítal, kolik prostoru zde máme na bufety, sklady, toalety a podobně. A ve srovnání s normami vyšlo, že zázemí haly odpovídá tak návštěvě 500 diváků! Momentálně tak můžeme dělat jen dílčí kroky, které by tento stav nějak kompenzovaly, ale uspokojit desetinásobný počet fanoušků, to prakticky nelze. Nicméně intenzivně jednáme s městem a existují varianty dostavby haly, které by situaci mohly výrazně zlepšit," osvětlil generální manažer. "Provozovatelé občerstvení i fanshopu mají smlouvy do konce sezony, uvidíme, jak situace vyplyne pro tu následující, každopádně s nimi intenzivně komunikujeme o tom, co a jak zlepšit, rozhodně nám to není jedno," svěřil se Bednařík.

Dotazy se dotkly i fungování a financování mládeže, finančních možností klubu pro případnou extraligu a mnoha a mnoha dalších větších či menších věcí, které fanoušky zajímaly. Po dvou hodinách se generální manažer omluvil a spěchal na prestižní hokejový zápas českobudějovických veteránů, které probíhají v Budvar aréně každé úterý večer. Podobné setkání s fanoušky ale rozhodně neproběhlo naposledy a bude mít své místo v komunikaci s těmi nejvěrnějšími motoráky i do budoucna.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....